«Βγιόλα μου» Μια ξεκαρδιστική κωμωδία από τη Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου

«Βγιόλα μου» Μια ξεκαρδιστική κωμωδία από τη Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου

«Βγιόλα μου» Μια ξεκαρδιστική κωμωδία από τη Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1825 ΦΟΡΕΣ

Με την ξεκαρδιστική κρητική κωμωδία «Βγιόλα μου» ξεκινά τη νέα της θεατρική χρονιά η Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου.

Είναι μια ξεχωριστή σατιρική κωμωδία που έχει γράψει ο Γιάννης Νιωτάκης και υπόσχεται να χαρίσει στον θεατή πλούσιο και πηγαίο γέλιο. Και πόσο το έχουμε ανάγκη το γέλιο στις μέρες μας.

Μπορεί τα μέλη της θεατρικής ομάδας να μην μπορούν να σας λύσουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς σας. Σίγουρα όμως θα καταφέρουν να σας αλλάξουν τη διάθεση. Άλλωστε το έχουν αποδείξει πάμπολλες φορές με τις μέχρι τώρα παρουσίες τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα με τη συμμετοχή της στο φεστιβάλ σάτιρας της Πάτρας «Μώμος» έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις.

Το θεατρικό έργο «Βγιόλα μου» αποτελεί τη συνέχεια της επιτυχημένης κωμωδίας του Γιάννη Νιωτάκη «Κοντζές και Διωματάρης» που είχε ανεβάσει ο ομάδα το 2016. Και σ’ αυτό το έργο, σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιείται το υπονοούμενο, χαρακτηριστικό του Κρητικού. Αυτό δημιουργεί μια ατέλειωτη σειρά επεισοδίων που προκαλούν έντονο και πηγαίο γέλιο στον θεατή. Ενώ η κρητική διάλεκτος προσθέτει μουσικότητα και χάρη στον λόγο.

Η σκηνοθεσία του Γιάννη Φλώρου αναδεικνύει με μαεστρία, την ιδιαιτερότητα του κειμένου συνδυάζοντάς την με τη ερμηνεία των ηθοποιών που παίρνουν τον θεατή και τον κάνουν συμμέτοχο των ιστοριών που διαδραματίζονται στο σανίδι. Έτσι που το γέλιο, η σάτιρα, η αγάπη, με τη σφραγίδα του Γιάννη Φλώρου γίνονται το γιατρικό για κάθε πονεμένη καρδιά του καιρού μας. Αν δεν το πιστεύετε… όσοι πιστοί προσέλθετε.

Το σκηνικό ανήκει στον Σταμάτη Κούρο. Τη μουσική, που χρωματίζει μοναδικά το έργο, έχει επιμεληθεί ο π. Εμμ. Σκλιβάκης.

Τα μέλη της ομάδας, που ενσαρκώνουν τους ρόλους σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας, που κάνουν τον θεατή να ξεκαρδίζεται από το γέλιο και να χαίρεται που βρέθηκε σ’ αυτήν την όμορφη, γεμάτη ζωντάνια και ζεστασιά παρέα είναι: Νικηφόρος Στρατήγης, Χρύσα Αλεξάκη, Φρόσω Κουβίδη, Μαρία Παπαδάκη, Νίκος Κουρουπάκης, Κωστούλα Κριτσωτάκη, Μανώλης Τσιρακάκης, Γιώργος Ψαρολογάκης, Αντωνία Ζερβάκη, Βαγγέλης Κορακάκης και Γιάννης Νιωτάκης.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 1 και 2 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου στις εννέα το βράδυ.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος