Υποθαλάσσιος καθαρισμός του κόλπου του Αγίου Παύλου

Υποθαλάσσιος καθαρισμός του κόλπου του Αγίου Παύλου

Υποθαλάσσιος καθαρισμός του κόλπου του Αγίου Παύλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 642 ΦΟΡΕΣ

Για ενδέκατη χρονιά, την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, το καταδυτικό κέντρο LEPIA οργάνωσε και πραγματοποίησε καθαρισμό του βυθού της παραλίας του Αγίου Παύλου στη Λίνδο με τη συμμετοχή εθελοντών αυτοδυτών από το νησί μας αλλά και πιστοποιημένους αυτοδύτες από ευρωπαϊκές χώρες που επέλεξαν το νησί μας για τις διακοπές τους.


Ο κόλπος του Αγίου Παύλου είναι ένα από τα πλέων γνωστά και επισκέψιμα καταδυτικά σημεία του νησιού μας.

Σύμφωνα με στοιχεία του καταδυτικού κέντρου, περισσότεροι από 2.000 δύτες όλων των επιπέδων ετησίως και αμέτρητοι κολυμβητές και αθλητές ελεύθερης κατάδυσης απολαμβάνουν τα γραφικά υποθαλάσσια περάσματα και τη θαλάσσια ζωή που αναπτύσσεται γύρο από τον κόλπο αναπαραγωγής και τον ύφαλο του Αγίου Παύλου.


Η πρωτοβουλία διοργανώνεται ετησίως, κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, από την καταδυτική σχολή “LEPIA” η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή της Λίνδου και ιδιαίτερα στην παραλία του Αγίου Παύλου. Ο απαιτούμενος καταδυτικός εξοπλισμός καθώς και τα απαιτούμενα υλικά, οχήματα και σκάφη διατίθενται δωρεάν από το καταδυτικό κέντρο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δράση.


«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά όλους τους φίλους δύτες που συμμετείχαν και φέτος στη δράση μας, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας.


Φέτος είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι δεδομένου ότι η ομάδα μας και η καταδυτική μας σχολή εκτός από εκτεταμένες αναβαθμίσεις και βελτιώσεις στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ξεκινάει τη 2η δεκαετία δραστηριοποίησης στο νησί αποσπώντας σειρά βραβεύσεων από διεθνη γραφεία (T&H Awards - Best dive School in the Aegean Region, Global Awards - Luxury travel guide - Dive School of the Year & Water sport school of the year for Greece).

Με κάθε μας πράξη και ενέργεια προσπαθούμε να βελτιώνουμε την ποιότητα των καταδυτικών εμπειριών που προσφέρουμε στο νησί μας και με αυτόν τον τρόπο να προσελκύσουμε στην περιοχή την ποιότητα επισκεπτών που της αξίζει!


Για μία ακόμα χρονιά συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για ποιοτική βελτίωση του περιβάλλοντος και ανάδειξη της περιοχής μας στο καταδυτικό κοινό. Η ομάδα μας ανέσυρε πολλά κιλά πλαστικού και σκουπιδιών από το βυθό της θάλασσας του Αγίου Παύλου, υπενθυμίζοντας ότι η όποια δραστηριότητα σε παράκτιες περιοχές δεν μπορεί να περιορίζεται στην έννοια της εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου και να οδηγεί στην καταστροφή του περιβάλλοντος στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους.», αναφέρει ο κ. Δρόσος Κόνιαρης εκ μέρους της ομάδας “LEPIA”­.

Διαβάστε ακόμη

Ένα εκατομμύριο έχει καταβληθεί στους αγρότες της Ρόδου που επλήγησαν από τη φωτιά

Παράσταση Διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ από τους γιατρούς της Ρόδου

Συχνό φαινόμενο οι επιθέσεις μεθυσμένων τουριστών σε διασώστες του ΕΚΑΒ!

Τα αποτελέσματα του ΤΕΕ στα Δωδεκάνησα – Πώς ψήφισαν οι μηχανικοί

Συμμετέχει στη σημερινή απεργία ο Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου

Στην Κάρπαθο η υπουργός εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου: Με υποδέχονται με ένα "καλώς το παιδί μου"!

Αντ. Γιαννικουρής: «Η πρωτιά της ΔΚΜ στα Δωδεκάνησα, σε κεντρικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο μας γεμίζει ευθύνη»

Γ. Σάββενας, επικεφαλής ΔΚΜ: Από σήμερα τα δεδομένα αλλάζουν για όλους μας