Την επιθυμία της να εγκαινιάσει το Εθνικό Θέατρο εξέφρασε η Μιμή Ντενίση

Την επιθυμία της να εγκαινιάσει το Εθνικό Θέατρο εξέφρασε η Μιμή Ντενίση

Την επιθυμία της να εγκαινιάσει το Εθνικό Θέατρο εξέφρασε η Μιμή Ντενίση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2727 ΦΟΡΕΣ

Την επιθυμία να εγκαινιάσει το Εθνικό Θέατρο Ρόδου όταν αυτό αποκατασταθεί και επαναλειτουργήσει, εξέφρασε η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός Μιμή Ντενίση η οποία βρίσκεται στο νησί μας και επισκέφθηκε χτες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη.

Σημειώνεται ότι η Ρόδος ήταν για την κ. Ντενίση ο ενδιάμεσος σταθμός για την επίσκεψή της στο ακριτικό Καστελλόριζο, καθώς όπως δήλωσε, δεν έχει πάει ποτέ εκεί, και γι΄αυτό προγραμμάτισε αυτό το ταξίδι στην περιοχή μας.

Κατά τη συνάντησή της με το δήμαρχο ενημερώθηκε λοιπόν εκτενώς και για τις εργασίες του Εθνικού Θεάτρου εκφράζοντας την επιθυμία να το εγκαινιάσει εκείνη με ίσως ένα έργο όπερα που θα σχετίζεται με το νησί μας.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καμπουράκης δήλωσε σχετικά για την επίσκεψη της δημοφιλούς ηθοποιού τα εξής:
«Η κ. Ντενίση ήρθε στο νησί κατευθυνόμενη προς το Καστελλόριζο, και έμεινε μία μέρα για να χαρεί τη Ρόδο. Πάει στο Καστελλόριζο για να δει την ομορφιά του πιο ανατολικού μέρους της Ευρώπης και για να δει και το νησί το οποίο οφείλουμε να προσέχουμε να αγαπάμε σαν κάτι ξεχωριστό και μοναδικό.

Με την κ. Ντενίση μιλήσαμε για το Εθνικό Θέατρο και για τους άλλους πολιτιστικούς χώρους του νησιού, μου επέτρεψε να... μπω και εγώ μέσα σε κάποια όνειρα που έχει και σε κάποιες σκέψεις για πράγματα που πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ο κορωνοϊός μάς αποξένωσε, μάς κράτησε κλεισμένους, αλλά φεύγει και η αναχώρησή του φέρνει ωραίες και εμπνευσμένες κινήσεις για το άμεσο μέλλον. Σας υποδέχομαι και σας καλωσορίζω και σας παρακαλώ να θεωρείτε τη Ρόδο σπίτι σας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το κάνουμε και επίσημα αυτό».

Από την πλευρά της η κ. Ντενίση δήλωσε τα εξής:
«Η υποδοχή ήταν πολύ συγκινητική, για εμένα έχετε ένα πανέμορφο νησί που το είδα ακόμα πιο ωραίο και αυτό σημαίνει ότι έχετε έναν πολύ ικανό δήμαρχο και δεν ξέρω αν κατάφερε ακόμα και τα δέντρα να… φουντώσουν πιο γρήγορα.

Εγώ δεν την είχα ξαναδεί τόσο πράσινη τη Ρόδο και με τόσους τουρίστες να είναι πεντακάθαρη και να αξιοποιούνται τόσα μνημεία της, για εμένα είναι πολύ σημαντικό.

Η αποκατάσταση του Εθνικού που είναι ένα ιστορικό θέατρο, και θέατρο όπερας επίσης για όλη την Ευρώπη νομίζω είναι κάτι συγκλονιστικό ως έργο και ελπίζω να μου δώσετε τη δυνατότητα να το εγκαινιάσω εγώ.

Με ένα έργο που να έχει να κάνει με το νησί, με την όπερα, θα δούμε δεν θα πω περισσότερα πράγματα. Με όλα αυτά τα έργα που γίνονται στο μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης για εμένα και αυτά είναι σημαντικά... δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε πως είναι πολύ σημαντικό ότι η Ρόδος είναι από τους λίγους τόπους στην Ελλάδα που έχει ιστορία πολλών ετών. Είτε μιλάμε για Μεσαίωνα, είτε για Βυζάντιο δεν έχει λείψει ποτέ...

Η Ρόδος έχει αυτή την ιδιαιτερότητα και εύχομαι να έρθω και να μείνω πολύ περισσότερο γιατί μία μέρα δεν αρκεί για τη Ρόδο, αλλά ο στόχος ήταν το Καστελλόριζο γιατί δεν έχω πάει ποτέ και αυτό είναι συχνά μέσα στις προκλήσεις των φίλων γειτόνων μας, οπότε εύχομαι την επόμενη φορά να έρθω και να έχω μία πιο ιδιαίτερη σχέση.

Στο Καστελλόριζο πηγαίνω με μία πολύ καλή μου φίλη, να δούμε το σχολείο, τι γίνεται εκεί καθώς βρίσκεται συχνά μέσα στα βέλη της Τουρκίας και πρέπει να είμαστε κοντά σε τέτοιες περιοχές...».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας