Πενήντα μαθητές από τα Δωδεκάνησα αντιμετώπισαν πρόβλημα με την Τράπεζα Θεμάτων

Πενήντα μαθητές από τα Δωδεκάνησα αντιμετώπισαν πρόβλημα με την Τράπεζα Θεμάτων

Πενήντα μαθητές από τα Δωδεκάνησα αντιμετώπισαν πρόβλημα με την Τράπεζα Θεμάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1223 ΦΟΡΕΣ

Περίπου 50 μαθητές από λύκεια της Δωδεκανήσου αντιμετώπισαν χτες πρόβλημα κατά τη διάρκεια των ενδοσχολικών εξετάσεων, λόγω του προβλήματος που προέκυψε με την Τράπεζα Θεμάτων και οφειλόταν στο εθνικό δίκτυο υποδομών τεχνολογίας και έρευνας.

Όπως δήλωσε χτες ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Παπαδομαρκάκης, σήμερα το πρόβλημα αναμένεται να αποκατασταθεί, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει συγνώμη από τους μαθητές για ό,τι συνέβη.

Ένα τεχνικό πρόβλημα λοιπόν που προέκυψε χτες στο σύστημα του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) είχε ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη έναρξη των ενδοσχολικών εξετάσεων στα λύκεια.

Το τεχνικό πρόβλημα είχε ως αποτέλεσμα να «μπουν» σχεδόν ταυτόχρονα όλα τα λύκεια της επικράτειας (1.900 τον αριθμό) για να αντλήσουν θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων και έτσι το σύστημα να μην μπορεί να τα εξυπηρετήσει.

Ερωτηθείς σχετικά χτες ο κ. Παπαδομαρκάκης δήλωσε τα εξής:
«Υπήρξε ένα πρόβλημα πανελλαδικής εμβέλειας ωστόσο γίνεται αποκατάσταση, η πλειοψηφία των παιδιών έχει δώσει εξετάσεις, θα ζητήσω και εγώ ένα συγνώμη από την πλευρά μου και να τους πω καλή επιτυχία στη συνέχεια.

Αύριο θα επιλυθούν κάποια προβλήματα τα οποία εμφανίστηκαν και οι μαθητές δεν μπόρεσαν να δώσουν εξετάσεις. Είναι ελάχιστα τα σχολεία και ελάχιστα τα τμήματα.

Είναι περίπου 50 άτομα στο νομό Δωδεκανήσου, είναι ελάχιστος ο αριθμός αλλά ακόμα και για έναν μαθητή εμείς νοιαζόμαστε και πρέπει να μην υπάρχει άγχος. Πιστεύουμε ότι όλα αύριο να είναι καλά».

Με την ευκαιρία αναφέρθηκε και στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν την 1η Ιουνίου λέγοντας τα εξής:

«Στην 1 του μήνα ξεκινούν τα επαγγελματικά λύκεια, και στις 2 του μήνα ξεκινούν τα γενικά λύκεια. Είμαστε έτοιμοι ακόμα και αν οι εξετάσεις ξεκινούσαν πριν 15 μέρες.

Στο νομό μας έχουν λυθεί όλα τα θέματα και με τις επιτηρήσεις και με τις επιτροπές, επομένως ευχόμαστε καλή επιτυχία, και όσα έμαθαν τα παιδιά τόσα χρόνια καλό είναι να τα αποτυπώσουν στο τετράδιό τους χωρίς άλλες παρεμβολές και οτιδήποτε έχουν πάνω τους να το αφήσουν σπίτι τους πριν πάνε στο σχολείο.

Ακόμα και κινητό τηλέφωνο να έχουν στην τσέπη τους ή κάπου αλλού μηδενίζονται τα γραπτά, ανεξάρτητα αν το κινητό είναι η όχι σε λειτουργία, ή ακόμα και αν υπάρχουν ηλεκτρονικά ρολόγια κλπ.

Επίσης, θα παρακαλέσω και τους γονείς, γιατί είναι το τελευταίο στάδιο των παιδιών για την επιτυχία τους, να τους ευχηθούμε καλά αποτελέσματα. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι αν δεν γίνει εισαγωγή φέτος, υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες και δεν πρέπει να απογοητεύονται».

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων