Προφυλακίστηκε 34χρονος Αλβανός που η βαλίτσα του περιείχε 7 κιλά χασίς

Προφυλακίστηκε 34χρονος Αλβανός που η βαλίτσα του περιείχε 7 κιλά χασίς

Προφυλακίστηκε 34χρονος Αλβανός που η βαλίτσα του περιείχε 7 κιλά χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5026 ΦΟΡΕΣ

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του, ο 34χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, λίγα λεπτά αφότου αφίχθηκε στο νησί μας, έχοντας περισσότερα από 7 κιλά ακατέργαστης κάνναβης στις βαλίτσες του!

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 34χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και της μεταφοράς, και χθες το πρωί συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Ισμήνη Φώκιαλη και Γιάννη Μελανίτη, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου προκειμένου να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και ειδικότερα, δήλωσε ότι είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών εδώ και κάποια χρόνια.

Ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας και τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει στους αστυνομικούς, είπε ότι χρωστούσε 3.000 ευρώ σε κάποιο ομοεθνή του και εκείνος με τη σειρά του τού ζήτησε να κάνει τη συγκεκριμένη μεταφορά των ναρκωτικών και έτσι το χρέος του θα διαγραφόταν.

Τη βαλίτσα με τα ναρκωτικά την πήρε από άγνωστο Έλληνα στο λιμάνι του Πειραιά και όταν θα έφθανε στο νησί μας θα την παρέδιδε σε άλλο άτομο που εκείνο θα επικοινωνούσε μαζί του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 34χρονος Αλβανός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ οι συνήγοροί του ζήτησαν τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός εξάρτησής του από τα ναρκωτικά.

Για τον αλλοδαπό όλα ξεκίνησαν στις 25 Μαΐου 2023 λίγο μετά τις 9.30 το πρωί, δηλαδή λίγα λεπτά αφότου το πλοίο της γραμμής είχε «δέσει» στο λιμάνι της Ακαντιάς στη Ρόδο, προερχόμενο από τον Πειραιά.

Στο πλαίσιο των ειδικών επιχειρησιακών δράσεων που πραγματοποιούνται για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, εντόπισαν τον 34χρονο αλλοδαπό ο οποίος και μόλις είχε αποβιβαστεί από το καράβι.

Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε μέσα στη βαλίτσα του ποσότητα κάνναβης βάρους 7 κιλών και 252 γραμμαρίων.
Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε, ενώ ο Αλβανός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Με αυτήν οδηγήθηκε αρχικά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος και εν συνεχεία στην ανάκριση όπου δια της συνηγόρου του κας Ισμήνης Φώκιαλη ζήτησε και πήρε προθεσμία για χθες προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών