Με 80 άτομα θα ενισχυθεί η Πολιτική Προστασία του δήμου

Με 80 άτομα θα ενισχυθεί  η Πολιτική Προστασία του δήμου

Με 80 άτομα θα ενισχυθεί η Πολιτική Προστασία του δήμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1619 ΦΟΡΕΣ

Με συνολικά 80 άτομα, ενισχύεται η Πολιτική Προστασία του δήμου Ρόδου για να καλυφθούν οι ανάγκες του καλοκαιριού, και μάλιστα τα άτομα που θα απασχοληθούν θα προέρχονται από την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και θα απασχοληθούν για διάστημα πέντε μηνών.

Όπως έκανε χτες γνωστό ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νεκτάριος Φλοσκάκης, το θέμα θα περάσει από το δημοτικό συμβούλιο ώστε να δοθεί η έγκριση και να ξεκινήσει η διαδικασία, ενώ καλώς εχόντων των πραγμάτων η εργασία τους θα ξεκινήσει περί τις 20 Ιουνίου.

«Η πολιτική προστασία του δήμου Ρόδου θα ενισχυθεί με 80 άτομα, δηλαδή 63 εργάτες, 15 οδηγούς και 2 χειριστές μηχανημάτων έργου. Ελπίζω να καλυφθούν όλες οι θέσεις και να μη μείνουν κενές. Πέρσι είχαμε ένα θέμα με τους χειριστές μηχανημάτων έργου που έμειναν κενές, αλλά φέτος ελπίζω να καλυφθούν οι θέσεις.


Θα είναι μία πολύ δυνατή βοήθεια για όλο το καλοκαίρι από το συγκεκριμένο προσωπικό, καθώς πρόκειται για πιστοποιημένο προσωπικό από τα παιδιά της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ τα οποία θα επανδρώσουν τα πυροσβεστικά οχήματα που έχουμε και το υπόλοιπο προσωπικό θα κατανεμηθεί στο νησί ανάλογα με τις ενότητες και τις υπηρεσίες ώστε να κάνουμε καθαρισμούς και ό,τι εργασίες χρειάζεται να γίνουν.

Θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένα πεντάμηνης διάρκειας» δήλωσε ο κ. Φλοσκάκης ενώ αναφερόμενος ειδικά στα οχήματα πρόσθεσε: «Τα πυροσβεστικά μας οχήματα είναι όλα έτοιμα εκτός από ορισμένα που πρέπει να περάσουν ΚΤΕΟ οπότε θα είναι και αυτά σε ετοιμότητα, από μηχανικής πλευράς είναι έτοιμα και περιμένουμε το προσωπικό για να τα επανδρώσουμε».


Σε ερώτηση αν η Πολιτική Προστασία βοήθησε την Κυριακή κατά την έντονη βροχή που σημειώθηκε στην περιοχή του αεροδρομίου, απάντησε: «Πήγαν δικοί μας εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας με ένα μηχάνημα», ενώ ερωτηθείς γιατί δημιουργήθηκε το πρόβλημα και πλημμύρισε η περιοχή απάντησε ότι πιθανόν ήταν κλειστά τα φρεάτια καθώς θα είχαν βουλώσει.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας