ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Αρχίζουν αι αναχωρήσεις προσκυνητών εις Πανορμίτην

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Αρχίζουν αι αναχωρήσεις προσκυνητών εις Πανορμίτην

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Αρχίζουν αι αναχωρήσεις προσκυνητών εις Πανορμίτην

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 281 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Παρασκευή 31 Μαΐου 1963
Αριθ. Φύλλου 3645

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΕΙΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΝ
Από της σήμερον αρχίζει η εκτέλεσις δρομολογίων υπό ατμοπλοίων και πετρελαιοκινήτων προς την πανηγυρίζουσαν μονήν του Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου Σύμης. Ήδη ανηγγέλθη πρόγραμμα δρομολογίων και ελήφθησαν παρά του Κεντρικού Λιμεναρχείου διάφορα μέτρα διά την ομαλήν διακίνησιν των προσκυνητών προς Σύμην και από Σύμην. Κατά σχετικάς πληροφορίας παρεχυμένας παρά των διαφόρων πρακτορείων η εφετεινή κίνησις προσκυνητών προς την μονήν Πανορμίτου προβλέπεται ζωηροτάτη ενώ θεωρείται βέβαιον ότι θα μεταβούν εις Πανορμίτην και πολλοί παρεπιδημούντες ξένοι.

ΑΦΙΚΕΤΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΛΟΓΩΝ
Αφίκετο εις την Ρόδον εξ Αθηνών ο Επιθεωρητής Δημοσίων υπολόγων κ. Θεοφιλόπουλος, διά την τακτικήν ετησίαν επιθεώρησιν του Οργανισμού Δημοσίας Περιουσίας Δωδεκανήσου.

ΕΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΗ ΣΟΒΑΡΩΣ
ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ
Προχθές την 2αν απογευματινήν το υπ’ αριθμ. 83.021 αυτοκίνητον οδηγούμενον υπό του Ρούσου Βασιλείου, ετών 39 βαίνον εις την οδόν 25ης Μαρτίου παρά την διασταύρωσιν ταύτης μετά της οδού Αμερικής συνεκρούσθη μετά του υπ’ αριθμ. 10.834 μοτοποδηλάτου οδηγουμένου υπό του Γερμανού περιηγητού Ράινς Φραντζ ετών 24 με αποτέλεσμα να τραυματισθή μάλλον σοβαρώς ο οδηγός του μοτοποδηλάτου και ελαφρώς η συνεπιβαίνουσα Σουηδή τουρίστρια Βιγκλέν Ίρνα ετών 24. Οι δύο τραυματισθέντες μετεφέρθησαν εις το Κρατικόν Νοσοκομείον όπου διεπιστώθη ότι ο μεν οδηγός του μοτοποδηλάτου υπέστη κάταγμα της δεξιάς χειρός και βαρείαν εγκεφαλικήν διάσεισιν, η δέ Ίρνα ελαφρούς μωλωπισμούς.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝ ΡΟΔΩ
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ
Ως ανεκοινώθη μέχρι της 7ης Ιουνίου θα συνεχισθούν τα μαθήματα τα οποία δίδονται υπό αξιωματικών της Διοικήσεως Χωροφυλακής Ρόδου προς του Επαγγελματοβιοτέχνας, οδηγούς αυτοκινήτων, ταξί εισπράκτορας κ.λπ.
Διά των εν λόγω διδασκαλιών παρέχονται οδηγίαι ως προς την εμφάνισιν τούτον λόγω της τουριστικής Κινήσεως, την ευγένεια, καθαριότητα, τουριστικήν συνείδησιν, ανάπτυξιν αστυνομικών διατάξεων κ.λπ.

Η ανανέωσις βεβαιώσεων
των ξενοδοχοϋπαλλήλων
Εις την Επιθεώρησιν Εργασίας Ρόδου εκοινοποιήθη εγκύκλιος διά της οποίας παρέχονται οδηγίαι διά την ανανέωσιν των ιατρικών βεβαιώσεων επί των επαγγελματικών βιβλιαρίων των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Η ανανέωσις της βεβαιώσεως εγένετο κατά το παρελθόν κατά το πρώτον τρίμηνον έκαστου έτους φέτος δέ θα γίνη από τούδε.

ΔΩΡΕΑ ΕΙΣ ΙΣΤΡΙΟΝ
Δι’ αποφάσεως του Κοινοτικού Συμβουλίου Ιστρίου εδόθη κονδύλιον 20.000 δρχ. ως δωρεά εις την Εκκλ. Επιτροπήν του Ιερού Ναού Αγίου Μερκουρίου της κοινότητος διά την επισκευήν αυτού.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...