Σε πρόγραμμα Erasmus για την περιβαλλοντική εγρήγορση το 3ο ΓΕΛ Ρόδου

Σε πρόγραμμα Erasmus για την περιβαλλοντική εγρήγορση το 3ο ΓΕΛ Ρόδου

Σε πρόγραμμα Erasmus για την περιβαλλοντική εγρήγορση το 3ο ΓΕΛ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3052 ΦΟΡΕΣ

Η εκπαίδευση, η κατάρτιση, η νεολαία και ο αθλητισμός αποτελούν το πρόσταγμα της εποχής μας και το Erasmus επιχειρεί να υλοποιήσει προγράμματα που να τα υπηρετούν.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εμπλέκονται οι εκπαιδευτικοί θεσμοί και ειδικότερα τα σχολεία, τόσο με την κινητικότητα εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών μαζί, όσο και αποκλειστικά μόνο εκπαιδευτικών, προκειμένου αμφότεροι να αποκομίσουν πολύτιμα εφόδια, εμπειρίες και να αναπτύξουν δεξιότητες.

Έτσι για τη σχολική χρονιά 2022-2023 το 3ο ΓΕΛ Ρόδου έγινε δεκτό στο πρόγραμμα Erasmus “Keep Calm and Go Green”(KCGG) το οποίο επιδιώκει την περιβαλλοντική εγρήγορση των μαθητών/τριών με συμμετοχή Τουρκίας, Κροατίας, Πορτογαλίας και Βουλγαρίας.

Οι δράσεις ξεκίνησαν από τον Οκτώβριο, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Γιώργο Σουλούνια και συμμετοχή εκπαιδευτικών–μελών της παιδαγωγικής ομάδας ERASMUS και 12 συμμετέχοντες μαθητές/-τριες.

Η πρώτη κινητικότητα είχε προορισμό τη Βουλγαρία (Δεκέμβριο 2022), ακολούθησε η Κροατία (Φεβρουάριος 2023) και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην όμορφη Λισαβόνα τον Μάιο του 2023.

Το πρόγραμμα συνολικά αποτέλεσε ανεκτίμητη εμπειρία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Νέες παραστάσεις, καλλιέργεια της συνεργατικότητας, επαφή με νέες κουλτούρες και πολιτισμούς είναι τα δώρα που αποκόμισαν οι μαθητές/-τριες, ενώ η παράλληλη υλοποίηση προγράμματος e-twinning τα βοήθησε στον ψηφιακό εγγραμματισμό.

Διαβάστε ακόμη

«Περιβαλλοντική» χρονοκάψουλα στο Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Το 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου στην Εναρκτήρια Συνάντηση του Erasmus KA220 “Digital for Active Education”

«Γνωριμία με τις Πρώτες Βοήθειες» - Ενημερωτική εκστρατεία στα δημοτικά σχολεία από τους Διασώστες Ρόδου

Το έθιμο «Λαζαράκια» από το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη στα Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία»

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου

Με 14 παιδιά η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα αθλητικής Ρομποτικής στην Κρήτη

Συμμετοχή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στην Πάτρα