Σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης με τον θάνατο του Βρετανού στην Αγία Αγάθη

Σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης με τον θάνατο του Βρετανού στην Αγία Αγάθη

Σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης με τον θάνατο του Βρετανού στην Αγία Αγάθη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4339 ΦΟΡΕΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου από κεραυνό, του 26χρονου Βρετανού στην παραλία «Αγάθη» της Ρόδου, ενώ ήδη έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια.

Η οικογένεια και οι φίλοι του άτυχου παλικαριού αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ με το θέμα ασχολούνται τόσο τα ελληνικά όσο και τα ξένα μέσα ενημέρωσης και ιδίως τα βρετανικά.

«Ο άτυχος 26χρονος ήταν δεινός αθλητής, που μιλούσε ελληνικά και λάτρευε το οικογενειακό εξοχικό σπίτι στη Ρόδο», είναι τα λόγια με τα οποία βρετανικές εφημερίδες, αναφέρονται στον τραγικό θάνατο του νεαρού τουρίστα από κεραυνό στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την “Daily Mail” η οποία δημοσιεύει και φωτογραφίες του 26χρονου Scott Seddon, ο άτυχος νέος είχε σπουδάσει πολιτικός μηχανικός και εργαζόταν στο εμπόριο οικοδομών.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως «η αδερφή του πέταξε στη Ρόδο προχθές το βράδυ για να είναι με την υπόλοιπη οικογένεια. Ο Scott ήταν ένας υπέροχος τύπος και πολύ δημοφιλής.

Πέθανε επί τόπου παρά τις προσπάθειες της κοπέλας του, που κατοικεί στη Βραζιλία και των ελληνικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να τον σώσουν», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε και από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος προχθές βράδυ (29-05-2023) η οποία αναφέρει τα εξής:

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα (29-05-2023) η Λιμενική Αρχή Λίνδου, ότι 26χρονος αλλοδαπός χτυπήθηκε από κεραυνό στην παραλία «ΑΓΑΘΗ» στο Χαράκι Ρόδου και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας –νεκροτομής».

Υπενθυμίζεται πως η τραγωδία ξεκίνησε να εκτυλίσσεται λίγο μετά την 1 και μισή το μεσημέρι την Δευτέρα 29 Μαΐου, εν μέσω της καταιγίδας που είχε ξεσπάσει. Ο 26χρονος νεαρός, βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα πάνω στη σανίδα τύπου SUP ενώ από την στεριά η φίλη του τον βιντεοσκοπούσε.

Τότε ένας κεραυνός έπεσε σε μικρή απόσταση από το σημείο που βρίσκονταν ο ίδιος, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και να τον κεραυνοβολήσει!

Η φίλη του άρχισε να καλεί σε βοήθεια και σε κοντινή απόσταση από το σημείο, βρίσκονταν ένας 47χρονος ποδοσφαιριστής, από τον Άγιο Γεώργιο Μαλώνας, ο Βραζιλιάνος Wander Machado.

Μιλώντας ο ίδιος στη «Ροδιακή» επισήμανε ότι αμέσως μόλις κατάλαβε τι είχε συμβεί, πέταξε το κινητό του και έπεσε μόνος του στη θάλασσα με τα ρούχα, κολυμπώντας για να φθάσει κοντά στον άτυχο Βρετανό.

«Μόλις τον πλησίασα, είδα ότι ήταν γυρισμένος μπρούμυτα στο νερό και το πρόσωπό του ήταν μελανό! Αμέσως κατάλαβα ότι το κάθε δευτερόλεπτο ήταν σημαντικό και άρχισα να τον τραβώ για να τον βγάλω στη στεριά.

Φοβόμουν μην πάθω κι εγώ τα ίδια, αφού έβρεχε ακόμα. Όμως δεν σταμάτησα.

Όταν τον έβγαλα, άρχισα να του δίνω τις πρώτες βοήθειες, κάνοντάς τον μαλάξεις και ό,τι άλλο γνώριζα. Ζούσε ο άνθρωπος ακόμα, άκουγα την καρδιά του και είχε παλμούς.

Σε λίγο έφθασαν και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ανάνηψης για να τον κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς, έμαθα λίγο αργότερα ότι δεν τα κατάφερε..»

Ταυτόχρονα ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς του στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό συνέχισαν τη μάχη των διασωστών του ΕΚΑΒ για να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς ήταν πλέον αργά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου, αξιωματικοί του οποίου θα διενεργήσουν σχετική έρευνα για το τραγικό αυτό περιστατικό.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών