Έντονη αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο για την υγεία στη Νότια Ρόδο

Έντονη αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο για την υγεία στη Νότια Ρόδο

Έντονη αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο για την υγεία στη Νότια Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 933 ΦΟΡΕΣ

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τις υπηρεσίες υγείας στη Νότια Ρόδο με αφορμή περιστατικό εμφράγματος που στοίχισε τη ζωή σε συμπατριώτη μας και έφερε στο σώμα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δημοτικός σύμβουλος Τάκης Πότσος.

Ο κ. Πότσος ανέδειξε με έντονο τρόπο το θέμα ζητώντας ξανά να στηρίξει ο δήμος την πλήρη στελέχωση των δομών υγείας και του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, για να εισπράξει την… επίπληξη του προέδρου του δ.σ. Μιχάλη Σοκορέλου ο οποίος είπε ότι η περιοχή έχει ενισχυθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όμως κανένας δεν είπε ούτε ένα… ευχαριστώ γι΄αυτό.


«Το Κέντρο Υγείας είχε έναν γιατρό και έχει πέντε, το Περιφερειακό Ιατρείο είχε έναν γιατρό και έχει πέντε. Το νέο ασθενοφόρο που πήγε… ενώ υπάρχουν και τέσσερις νοσηλεύτριες.

Σίγουρα υπάρχουν άρρωστοι που πεθαίνουν και μέσα στο νοσοκομείο και η βαρύτητα του κάθε περιστατικού δεν μπορεί να εκτιμηθεί και δεν μπορείτε να ξέρετε αν ο άρρωστος που μακάρι να είχε σωθεί θα σωζόταν. Το να βγάζουμε κορώνες και αντί να πούμε ένα ευχαριστώ που δεν ακούστηκε, για εμένα αυτό είναι απαράδεκτο.

Με τόσους γιατρούς, νοσηλευτές και νέο ασθενοφόρο…» είπε ο κ. Σοκορέλος για να του απαντήσει ο κ. Πότσος : «Αυτά να τα πείτε στην οικογένεια του ανθρώπου που έφυγε»


«Καμιά φορά το έμφραγμα δε σώζεται κ. Πότσο ούτε με δέκα ασθενοφόρα, και υπάρχουν και παθήσεις που και μέσα στο νοσοκομείο να σου συμβούν δε σε προλαβαίνουν.

Ο άνθρωπος έπαθε οξύ έμφραγμα και στο νοσοκομείο να βρισκόταν δεν θα σωζόταν, το ασθενοφόρο πήγε, οι γιατροί πήγαν και εγώ ποτέ δεν θα κάνω πολιτική πάνω στο θάνατο ενός ανθρώπου» είπε με τη σειρά του ο κ. Σοκορέλος και πρόσθεσε :

«Πρέπει να βλέπουμε και τα θετικά και τα αρνητικά. Αν για 30 χρόνια δεν πάτησε στη Νότια Ρόδο κανένας και τα τελευταία 3 χρόνια έχουν έρθει πολλές φορές εκπρόσωποι και είδαν τι γίνεται, αυτό είναι τίποτα;

Αν κάποιος πάει να βάλει ένα λιθαράκι δεν υπάρχει ένα ευχαριστώ; δεν ακούστηκε ευχαριστώ από πουθενά».
Στη συζήτηση πήρε μέρος και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Δημήτρης Ζανεττούλης ο οποίος είχε έντονη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του σώματος για το θέμα, καθώς όπως είπε «δεν είναι έτσι τα πράγματα» για να του απαντήσει ο κ. Σοκορέλος «είναι έτσι, είτε σας αρέσει είτε δε σας αρέσει».


«Το 1995 είχαμε νέο ασθενοφόρο και πέντε γιατρούς και είχαμε και διασώστες, πείτε μας σήμερα τι συμβαίνει; Σήμερα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση που ήμασταν το 1995. Το αν ήρθαν υπουργοί ή άλλοι δεν έχει σημασία» πρόσθεσε ο κ. Ζανεττούλης και ακολούθησε ένταση ανάμεσα στους δύο.

Ανακοίνωση από τον Τάκη Πότσο
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δημοτικός σύμβουλος Τάκης Πότσος σε ανακοίνωσή του για το θέμα αναφέρει τα εξής:
«Στο δημοτικό συμβούλιο φέραμε σαν Λαϊκή Συσπείρωση, το ζήτημα με το τραγικό περιστατικό της απώλειας ενός ακόμη ανθρώπου στη Νότια Ρόδο λόγω της υποστελέχωσης του Ιατρείου στο Γεννάδι, ζητώντας ξανά να στηρίξει ο δήμος την πλήρη στελέχωση των δομών υγείας και του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό.


Αντί να συμφωνήσουν στην ανάγκη για το αυτονόητο, δηλ. να έχει το ασθενοφόρο οδηγό, να έχει γιατρούς και όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό η περιοχή, με απίστευτο θράσος ο κ. Σοκορέλος απαίτησε από τον κόσμο να πει και ένα «ευχαριστώ» για τις προσπάθειες που κάνουν η κυβέρνηση και τα τοπικά της στελέχη για την Υγεία!

Τον πήχυ για τις ανάγκες του λαού στην Υγεία τον έχουν βάλει κάτω από τον πάτο, και η επίθεση του Σοκορέλου στην παράταξή μας επειδή το αναδείξαμε, δείχνει και το τι θ’ ακολουθήσει με το νέο ΕΣΥ.

Μια κατάσταση εφιάλτης για τους ασθενείς, μια κατάσταση που έχει τις αιτίες της στην πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας Υγείας από τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και θα συνεχίσουν πιστά να υπερασπίζονται και μετά τις 26 Ιουνίου.


Αλλά να απαιτούν να λέμε και «ευχαριστώ» που πεθαίνουμε αβοήθητοι, ξεπερνά κάθε όριο αλαζονίας, κάθε όριο ανευθυνότητας, απέναντι στις ανάγκες των κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών στην περιοχή μας.
Να τους ξεπεράσει ο ίδιος ο ροδιακός λαός. Να βάλει μπροστά πιο αγωνιστικά τις ανάγκες του, την ίδια του τη ζωή.


Καμιά ανοχή, καμιά συναίνεση δεν πρέπει να δείξει κανένας και καμιά στην εγκληματική πολιτική στην Υγεία, στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας