Συνεργασίες του 2ου Πειραματικού Δ.Σ. με σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού

Συνεργασίες του 2ου Πειραματικού Δ.Σ. με σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού

Συνεργασίες του 2ου Πειραματικού Δ.Σ. με σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7800 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωσή του το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου αναφέρει:
Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου eTwinning STEM 3.0 “Edison, come and play with us!”, είχαμε τη χαρά εφέτος να συνεργαστούμε με σημαντικούς ανθρώπους από τα σχολεία:


2nd Primary School of Karditsa (Ελλάδα), Agrupamento de Escolas de Valongo do Vouga (Πορτογαλία) και Ελληνικό Σχολείο Λονδίνου.

Ένα μικρό ρομπότ, ο Έντισον, μας συνάντησε, μας ξενάγησε σε αυτά τα διαφορετικά μέρη και μας βοήθησε να κάνουμε δραστηριότητες σχετικές με το νερό αρχικά και με θέματα αειφορίας γενικότερα. Κάναμε νέους ηλεκτρονικούς φίλους και ταξιδέψαμε σε άλλα μέρη.

Εμπλέξαμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στην προσπάθεια να μάθουν πώς να το χρησιμοποιούν, μαθαίνοντας ταυτόχρονα μαζί του! Δουλέψαμε μαζί στον προγραμματισμό του Έντισον και τον παρακολουθήσαμε να εκτελεί τις εντολές μας, ακολουθώντας τις οδηγίες μας! Το πρόγραμμα έχει σχέση με την Εκπαιδευτική Ρομποτική και τον Προγραμματισμό. Αρωγοί στάθηκαν τα εργαλεία του Web 2.0 και το eTwinning, η κοινότητα για τα σχολεία στην Ευρώπη, που φιλοξενείται στην Πλατφόρμα Ευρωπαϊκής Σχολικής Εκπαίδευσης (ESEP).

Ξεκινώντας από τα γεωγραφικά στοιχεία και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας, «πλεύσαμε» με ούριο και δημιουργικό άνεμο σε νέα ή άγνωστα λιμάνια, όπου μας περίμεναν γνώσεις, εμπειρίες και έντονα συναισθήματα. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας δραστηριοποιήθηκαν με κύριο στόχο τη διαχείριση περιβαλλοντικών και επιστημονικών ζητημάτων, σε συνεργασία βεβαίως με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.

Προχωρώντας, λοιπόν από το τοπικό στο οικουμενικό, αφήνουμε τα σχολεία μας να γίνουν πρεσβευτές καλής πρακτικής και δημιουργικής φιλίας μεταξύ των λαών του κόσμου!

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων