Δεκατέσσερις Δωδεκανήσιοι στο Εαρινό πρωτάθλημα στίβου στις Σέρρες

Δεκατέσσερις Δωδεκανήσιοι στο Εαρινό πρωτάθλημα στίβου στις Σέρρες

Δεκατέσσερις Δωδεκανήσιοι στο Εαρινό πρωτάθλημα στίβου στις Σέρρες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 809 ΦΟΡΕΣ

Στις 10 και 11 Ιουνίου θα γίνει στο στάδιο των Σερρών το Εαρινό πρωτάθλημα στίβου με τους αθλητές και τις αθλήτριες που ξεχώρισαν φέτος στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών και όχι μόνο.

Χθες ο ΣΕΓΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τις τελικές λίστες με τις συμμετοχές ανά αγώνισμα, αφού οριστικοποιήθηκε ποιοι επιλαχόντες θα είναι σε θέση να λάβουν μέρος.

Έτσι, τέσσερις αθλητές και δέκα αθλήτριες από τα Δωδεκάνησα είναι ανάμεσα στους κορυφαίους των αγωνισμάτων τους και θα διεκδικήσουν καλές επιδόσεις ενόψει του Πανελληνίου της κατηγορίας που θα γίνει 8-9 Ιουλίου στον Βόλο.

Αναλυτικά οι συμμετοχές από τα Δωδεκάνησα:
Άνδρες
Σέργιος Διακοστεφανής (ΓΣ Αμαρουσίου) 1.500μ.,
Ηλίας Τοτολίδης (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) 110μ. μ’ εμπόδια
Γεώργιος Χαραμαντάς (Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000) δίσκος
Παύλος Κριαράς (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) επί κοντώ

Γυναίκες
Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) 100μ., 200μ.
Λάουρα Ζενέγια (Πυγμή Ευόσμου) 400μ.
Ντενίσα Μπάλλα (Πανελλήνιος) 1.500μ., 5.000μ.
Ελιμπιόνα Ζενέγια (Πυγμή Ευόσμου) 400μ. μ’ εμπόδια
Γεωργία Παραστατίδου (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) 400μ. μ’ εμπόδια
Μαρία Μαγκούλια (Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000) δίσκος, σφαίρα
Ναταλία Μάγου (ΑΟ Σταματίου) σφύρα


Ισαέλα Κανάνι (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) σφύρα
Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) επί κοντώ
Εμινέ Τοπάλ (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) επί κοντώ


ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΚΡΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ -ΤΡΙΩΝ ΑΝΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑ:
Στη διοργάνωση θα μετέχει συγκεκριμένος αριθμός προκρινομένων αθλητών ανά αγώνισμα και σύμφωνα με όσα αναφέρονται αναλυτικά στις παρακάτω παραγράφους:

100μ. – 200μ. – 400μ. – 100μ.Εμπ – 400μ.Εμπ:
Συμμετέχουν το ανώτερο 16 αθλητές – αθλήτριες και σύμφωνα με τα παρακάτω:
-Οι αθλητές – αθλήτριες με τις 10 καλύτερες επιδόσεις των διασυλλογικών αγώνων Α/Γ και Κ20 (Α/Γ).


Για την ενιαία κατάταξη λαμβάνονται υπ’ όψιν οι προδιαγραφές της W.A., σε σχέση με τον άνεμο κ.λ.π. και ανεξάρτητα σε ποιόν όμιλο αγωνίστηκε ο κάθε αθλητής – τρια.
-Οι αθλητές – αθλήτριες με τις 3 καλύτερες επιδόσεις του 2022 (2 αθλητές – αθλήτριες από την κατηγορία Α/Γ με έτη γέννησης 2003 και οι μεγαλύτεροι – ρες και 1 αθλητής – αθλήτρια από την κατηγορία Κ20 (Α/Γ) με έτη γέννησης 2004 – 2007).


Σε περίπτωση όπου οι αθλητές – αθλήτριες με τις 3 καλύτερες επιδόσεις το 2022 περιλαμβάνονται στις 10 καλύτερες επιδόσεις των διασυλλογικών αγώνων 2023, τότε ο αντίστοιχος αριθμός των αθλητών – αθλητριών συμπληρώνεται κατά σειρά από τις επόμενες επιδόσεις από τους διασυλλογικούς αγώνες και μετά την πρώτη δεκάδα.


-Τρεις (3) αθλητές – αθλήτριες οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στις παραπάνω κατηγορίες 6.1.1 και 6.1.2 (2 αθλητές – αθλήτριες από την κατηγορία Α/Γ με έτη γέννησης 2003 και οι μεγαλύτεροι – ρες και 1 αθλητής – αθλήτρια από την κατηγορία Κ20 (Α/Γ) με έτη γέννησης 2004 – 2007, με απόφαση των Τεχνικών Διευθυντών – Συντονιστών της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, για τις ανάγκες στελέχωσης των Εθνικών μας Ομάδων.


Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αναγκαιότητα για την παραπάνω επιλογή ο αριθμός των αθλητών – αθλητριών αυτών δεν αντικαθίσταται από άλλους αθλητές – αθλήτριες.

Για όλα τα υπόλοιπα αγωνίσματα:
Συμμετέχουν το ανώτερο 12 αθλητές – αθλήτριες και σύμφωνα με τα παρακάτω:
-Οι αθλητές – αθλήτριες με τις 8 καλύτερες επιδόσεις των διασυλλογικών αγώνων Α/Γ και Κ20 (Α/Γ).


-Οι αθλητές – αθλήτριες με τις 3 καλύτερες επιδόσεις από την προηγούμενη χρονιά 2022 (2 αθλητές – αθλήτριες από την κατηγορία Α/Γ με έτη γέννησης 2003 και οι μεγαλύτεροι – ρες και 1 αθλητής – αθλήτρια από την κατηγορία Κ20 με έτη γέννησης 2004 – 2007).


Σε περίπτωση όπου οι αθλητές – αθλήτριες με τις 3 καλύτερες επιδόσεις 2022 περιλαμβάνονται στις 8 καλύτερες επιδόσεις των διασυλλογικών αγώνων 2023, τότε ο αντίστοιχος αριθμός των αθλητών – αθλητριών συμπληρώνεται κατά σειρά από τις επόμενες επιδόσεις από τους διασυλλογικούς αγώνες και μετά την πρώτη οκτάδα.
-Ένας (1) αθλητής – αθλήτρια οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στις παραπάνω κατηγορίες 6.2.1 και 6.2.2, με απόφαση του Τεχνικού Διευθυντή της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, για τις ανάγκες στελέχωσης των Εθνικών μας Ομάδων.


Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αναγκαιότητα για την παραπάνω επιλογή, ο αριθμός των αθλητών – αθλητριών αυτών δεν αντικαθίσταται από άλλους αθλητές – αθλήτριες.


Σημείωση: Ειδικά για τα αγωνίσματα των Ανδρών για τα οποία διεξάγεται ταυτόχρονα και αντίστοιχο αγώνισμα Κ20 (Ανδρών) (110μ. με Εμπ. – Σφαιροβολία – Δισκοβολία – Σφυροβολία), η επιλογή γίνεται μόνο από την κατηγορία Ανδρών (2003 και οι μεγαλύτεροι).


-Στα 4 αγωνίσματα της κατηγορίας Κ20 Ανδρών (110μ. με Εμπ. – Σφαιροβολία – Δισκοβολία – Σφυροβολία), συμμετέχουν μέχρι 6 αθλητές και η επιλογή γίνεται σύμφωνα με τα παρακάτω και αντίστοιχα με τις προδιαγραφές που ισχύουν για τα αγωνίσματα της κατηγορίας Α/Γ:


-Οι 3 καλύτερες επιδόσεις των διασυλλογικών αγώνων Κ20 (Α/Γ).
-Οι 2 καλύτερες επιδόσεις του 2022. Σε περίπτωση που οι αθλητές με τις δύο καλύτερες επιδόσεις συμπεριλαμβάνονται στις 3 καλύτερες επιδόσεις των διασυλλογικών αγώνων Κ20 (Α/Γ), τότε ο αντίστοιχος αριθμός των αθλητών συμπληρώνεται κατά σειρά από τις επόμενες επιδόσεις από τους διασυλλογικούς αγώνες και μετά την πρώτη τριάδα.


- Ένας (1) αθλητής με απόφαση του αντίστοιχου Τεχνικού Συντονιστή των Αναπτυξιακών Εθνικών μας Ομάδων.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ανάλογη επιλογή, ο αθλητής αυτός δεν αντικαθίσταται από άλλους αθλητές.

Διαβάστε ακόμη

Πανέτοιμος ο Φοίβος

Γ’ Εθνική Κατηγορία: Ήττα για τη Ρόδο, για το γόητρο ο Ιάλυσος

Συνέχεια μ’ ενδιαφέρον στο 24ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών στη Ρόδο

Τέσσερα παιχνίδια σήμερα για το τοπικό μπάσκετ

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Πέφτει σήμερα η αυλαία της χρονιάς

Ανταγόρας-Διαγόρας για τις Παγκορασίδες του βόλεϊ σήμερα στην Κω

Πρωταθλήτρια Παίδων στο μπάσκετ η Ακαδημία Καλύμνου!

Ισόπαλος ο Διαγόρας, παραμένει πρώτος