Θα αποφανθεί ο Εισαγγελέας για το τηγάνισμα των ζωντανών ψαριών στην Κάρπαθο

Θα αποφανθεί ο Εισαγγελέας για το τηγάνισμα των ζωντανών ψαριών στην Κάρπαθο

Θα αποφανθεί ο Εισαγγελέας για το τηγάνισμα των ζωντανών ψαριών στην Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1763 ΦΟΡΕΣ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφανθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου για την υπόθεση με το τηγάνισμα των ζωντανών ψαριών στην Κάρπαθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την καταγγελία που έκανε πολίτης στο Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου, σχηματίστηκε δικογραφία και από τους αστυνομικούς του νησιού έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προανάκριση η οποία και ολοκληρώθηκε.

Έτσι η δικογραφία έχει σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου προκειμένου ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός που θα την αναλάβει να αποφανθεί τι μέλλει γενέσθαι με την υπόθεση αυτή.

Στο μεταξύ, η «Νέμεσις» Πανελλήνια Οργάνωση για το περιβάλλον, προτίθεται, δια του δικηγόρου κ. Γιώργου Κυπραίου να προβεί σε δήλωση παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας.

Η πρόεδρος της φιλοζωικής ομοσπονδίας «Νέμεσις», Νατάσσα Μπομπολάκη, με δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ τόνισε «έχουμε μάρτυρα κατηγορίας καθηγήτρια Ιχθυολογίας από το Πανεπίστημιο Θεσσαλίας που είδε το βίντεο και μας είπε ότι πρόκειται για απίστευτη θανάτωση και βασανισμό του ζώου γιατί μπαίνει σε καυτό λάδι ζωντανό».

«Εμείς θεωρούμε με βάση τον 4830/2021 που αφορά τα ζώα συντροφιάς αλλά στο κεφάλαιο κακοποίησης ρητά αναφέρεται σε όλα τα είδη ζώων στεριάς θάλασσας και αέρα και προβλέπει ότι η βασανιστική θανάτωση του ζώου υπάγεται στην κατηγορία του κακουργήματος» συμπλήρωσε η κυρία Μπομπολάκη.

Στην παρατήρηση των δημοσιογράφων αν η αντίδραση αυτή είναι υπερβολική, η πρόεδρος της «Νέμεσις» απάντησε ότι «δεν θεωρούμε ότι είναι υπερβολή η αντίδρασή μας. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη θανάτωση των ζώων αυτών για την τροφική αλυσίδα προβλέπει ότι πρέπει να γίνεται χωρίς στρες, αγωνία και άγχος για το ζώο».

Απάντηση του εστιατορίου
Απάντηση αναφορικά με τις καταγγελίες που έγιναν, αλλά και το σάλο που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορά με το βίντεο που κυκλοφόρησε και δείχνει ψάρια να τηγανίζονται ζωντανά, έδωσε στη δημοσιότητα η διεύθυνση του εστιατορίου μέσω του δικηγόρου τους.

Στην απάντηση αναφέρεται:
«Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες,
Αισθανόμαστε την ανάγκη να τοποθετηθούμε δημόσια αναφορικά με το δυσάρεστο περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα στο κατάστημά μας και δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για το μεμονωμένο αυτό συμβάν, καθώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετο στις αρχές και τις αξίες μας.
Τονίζουμε πως επ ουδενί δεν αποτελεί πρακτική του καταστήματός μας ούτε ο βασανισμός, ούτε η κακοποίηση ζώων και πως εναντιωνόμαστε κατηγορηματικά σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Τέλος σας διαβεβαιώνουμε ότι λαμβάνουμε το ζήτημα πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μας και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι η ποιότητα των προϊόντων και η μεταχείριση των ζώων με σεβασμό παραμένουν στο επίκεντρο της λειτουργίας μας.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και υποσχόμαστε μέσω της πολύτιμης ανατροφοδότησής σας να βελτιώνουμε συνεχώς κάθε διάσταση της ποιότητας των υπηρεσιών μας.

Με εκτίμηση, εκ της διευθύνσεως».

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες