Αποζημίωση 420.000 ευρώ σε οικογένειες δύο θυμάτων τροχαίου δυστυχήματος

Αποζημίωση 420.000 ευρώ σε οικογένειες δύο θυμάτων τροχαίου δυστυχήματος

Αποζημίωση 420.000 ευρώ σε οικογένειες δύο θυμάτων τροχαίου δυστυχήματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2859 ΦΟΡΕΣ

Ποσό άνω των 420.000 ευρώ συνολικά, επιδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου να λάβουν οι οικογένειες του 38χρονου Ιταλού και του 26χρονου Ροδίτη που τραυματίστηκαν θανάσιμα στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2021 στο νησί μας.

Το τραγικό περιστατικό που κόστισε τη ζωή σε δύο νέους ανθρώπους σημειώθηκε στις 13 Αυγούστου 2021 στις 10 και τέταρτο το βράδυ στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας όταν το αυτοκίνητο που βρίσκονταν ως επιβάτης ο 38χρονος Ιταλός συγκρούστηκε με τη δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 26χρονος Ροδίτης.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο Ιταλός, σοβαρά ο Ροδίτης και άλλα τρία άτομα ελαφρώς. Τελικά τα ξημερώματα της 16ης Σεπτεμβρίου 2021 και ο 26χρονος Ροδίτης υπέκυψε στα τραύματα του, χάνοντας τη μάχη για τη ζωή.


Οι συγγενείς των δύο ανδρών δια των δικηγόρων τους κ.κ. Γιάννη Χριστοδούλου και Μανώλη Ζέζιου (για τον Ιταλό) και Παναγιώτη Γολέγου (για τον Ροδίτη) προσέφυγαν στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγές κατά των ασφαλιστικών εταιρειών των οχημάτων και διεκδικώντας αποζημίωση για τη ψυχική οδύνη για το χαμό των αγαπημένων τους.


Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (Ειδική Διαδικασία Περιουσιακών Διαφορών – Διαφορές για ζημιές από αυτοκίνητα) δημοσιεύθηκε χθες και για τις δύο αγωγές οι οποίες συνεκδικάστηκαν, και σύμφωνα με αυτή, οι συγγενείς του άτυχου 38χρονου Ιταλού θα λάβουν συνολικά 247.852 ευρώ και του άτυχου 26χρονου Ροδίτη συνολικά 173.100 ευρώ. Μάλιστα με την ίδια απόφαση του το δικαστήριο κηρύσσει προσωρινά εκτελεστή την καταβολή από τις ασφαλιστικές εταιρείες, από τα χρήματα που έχουν επιδικαστεί να καταβληθεί το ποσό των περίπου 122.000 ευρώ στην οικογένεια του 38χρονου και το ποσό των περίπου 86.000 ευρώ στην οικογένεια του Ροδίτη.


Το δυστύχημα
Μόλις λίγα λεπτά χρειάστηκαν για να χάσει τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις. Ήταν περίπου ένα τέταρτο μετά τις δέκα το βράδυ στις 13 Αυγούστου 2021 όταν στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου Καλλιθέας όταν έγινε η σφοδρή μετωπική σύγκρουση μεταξύ μηχανής μεγάλου κυβισμού και ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου.


Η δίκυκλη μοτοσυκλέτα, οδηγούμενη από τον 26χρονο Ροδίτη, συγκρούστηκε με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν Ιταλοί τουρίστες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα και να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα, ο 38χρονος Ιταλός συνεπιβάτης του αυτοκινήτου. Σοβαρά επίσης τραυματίστηκε και ο 26χρονος οδηγός της μηχανής, που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου από τους διασώστες του ΕΚΑΒ.


Στο σημείο που σημειώθηκε το τροχαίο (απέναντι ακριβώς από την είσοδο του σούπερ μάρκετ ΑΒ επί της Ρόδου - Καλλιθέας) μετέβησαν τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και διασωστικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου τα οποία μετέφεραν τους τραυματίες στο νοσοκομείο της Ρόδου.


Ισχυρή αστυνομική δύναμη έσπευσε στο σημείο άμεσα προκειμένου να παρακάμψει την κυκλοφορία των οχημάτων και να διευκολύνει την κίνηση των συνεργείων διάσωσης.


Ο 29χρονος Ιταλός τουρίστας που οδηγούσε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο αλλά στη συνέχεια συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Τροχαίας Ρόδου.


Σε ότι αφορά τον 26χρονο Ροδίτη, έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δεν τα κατάφερε. Στις 16 Σεπτεμβρίου 2021 στις 2 τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή, μετά από σκληρή αλλά άνιση μάχη στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου της Ρόδου.


Το γεγονός βύθισε στο πένθος την οικογένεια του, τους φίλους και τους συγγενείς, αλλά και την τοπική κοινωνία, καθώς ο 26χρονος ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών