Ασφαλιστικά μέτρα για μελίσσια που βρίσκονται κοντά σε ξενοδοχείο

Ασφαλιστικά μέτρα για μελίσσια που βρίσκονται κοντά σε ξενοδοχείο

Ασφαλιστικά μέτρα για μελίσσια που βρίσκονται κοντά σε ξενοδοχείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6421 ΦΟΡΕΣ

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακής μονάδας του νησιού μας κατά συμπολίτισσας μας, για τα μελίσσια που διατηρεί στο οικόπεδο της και παρενοχλούν τους πελάτες αλλά και το προσωπικό της επιχείρησης.

Η αίτηση κατατέθηκε προχθές στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) δια των δικηγόρων κ.κ. Πολυξένης Χατζηγιάννη και Στέλιου Αλεξανδρή και χθες συζητήθηκε η προσωρινή διαταγή που ζητείται με την ίδια αίτηση. Την ιδιοκτήτρια των μελισσών εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Αντώνης Ζερβός ενώ η απόφαση του δικαστηρίου για την προσωρινή διαταγή αναμένεται να εκδοθεί την προσεχή εβδομάδα.


Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αίτηση που έχει κατατεθεί στο δικαστήριο, η ξενοδοχειακή επιχείρηση βρίσκεται σε περιοχή του νησιού μας τέτοια όπου υπάρχει αρκετή βλάστηση, ενώ σε κάποιο σημείο συνορεύει με ακίνητο που ανήκει στη μηνυόμενη. Η τελευταία, όπως τονίζεται στο δικόγραφο, έχει τοποθετήσει κυψέλες μελισσών, περί τις είκοσι, στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μέλισσες να πετάνε σε σμήνη στις πισίνες του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να τσιμπούν πελάτες του αλλά και το προσωπικό και να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην ίδια του τη λειτουργία.


Χαρακτηριστικά αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι τις προηγούμενες ημέρες, μία μέλισσα τσίμπησε εργαζόμενο της επιχείρησης ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου καθώς ήταν αλλεργικός.


Ανάλογο περιστατικό συνέβη και με νεαρό λουόμενο τουρίστα του ξενοδοχείου, ο οποίος βρήκε τη μέλισσα μέσα στο ποτήρι του ποτού του και τον τσίμπησε στο πρόσωπο.


Οι ιδιοκτήτες τονίζουν ότι οι κυψέλες έχουν τοποθετηθεί σε πολύ κοντινή με την επιχείρηση τους απόσταση (λιγότερο από 100 μέτρα), χωρίς να έχει ληφθεί κάποιο προστατευτικό μέτρο ασφαλείας, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύεται η ασφάλεια των πελατών του ξενοδοχείου αλλά και τον εργαζομένων.


Σημειώνεται δε πως τα συμβόλαια με τα τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού που συνάπτουν, τους υποχρεώνουν να λαμβάνουν και να παρέχουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να εγγυηθούν τη σωματική ακεραιότητα των τουριστών που διαμένουν στο ξενοδοχείο, ενώ ουδεμία ασφάλεια καλύπτει τον τραυματισμό από τσίμπημα μέλισσας ή δάγκωμα φιδιού καθώς θεωρείται ότι θα πρέπει ο υπεύθυνος του καταλύματος να φροντίσει γι’ αυτό.


Το ξενοδοχείο έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του εδώ και ένα μήνα, όπου λειτουργεί κανονικά και η ύπαρξη όλων αυτών των κυψελών τόσο κοντά στην επιχείρηση έγινε αντιληπτή περίπου πριν από 15 ημέρες, διότι παρατηρείται καθημερινή και καθ’ όλες τις ώρες της ημέρας «επίθεση» των μελισσών , οι οποίες αφηνιασμένες εφορμούν ακόμα και στα πιάτα και τα ποτήρια των πελατών, τρομοκρατώντας τους, είτε τσιμπάνε τα γυμνά σώματα τους, όταν απολαμβάνουν το μπάνιο και την ηλιοθεραπεία τους στις πισίνες.


Για το λόγο αυτό και με την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων ζητείται από το δικαστήριο να εκδοθεί απόφαση με την οποία η ιδιοκτήτρια των μελισσών:
• να απομακρύνει από το συγκεκριμένο χώρο τα μελίσσια, ώστε να μη δημιουργείται καθημερινώς διακινδύνευσή της υγείας των πελατών/εργαζομένων/πολιτών του ξενοδοχείου, έως εκδόσεως αποφάσεως του Δικαστηρίου.


• να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αποτροπής του επικείμενου κινδύνου από την αυθαίρετη τοποθέτηση των μελισσιών σε χώρο δίπλα από κατοικημένη ξενοδοχειακή μονάδα, και μάλιστα μη πληρώντας καμία νομική και ουσιαστική προϋπόθεση για την αποτροπή του κινδύνου στην υγεία των πελατών.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων