Εκπληκτική η παράσταση της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου

Εκπληκτική η παράσταση  της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου

Εκπληκτική η παράσταση της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2154 ΦΟΡΕΣ

Μία ακόμη εκπληκτική παράσταση είχε την ευκαιρία να απολαύσει το Ροδιακό κοινό, από την θεατρική ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου, στην οποία και έδωσε το θερμότερο χειροκρότημα του!

Η «Βγιόλα μου» είναι μία σατιρική κωμωδία που έχει γράψει ο κ. Γιάννης Νιωτάκης και που έκανε όσους την παρακολούθησαν να γελάσουν με τη ψυχή τους και παράλληλα να θυμηθούν τη σημαντικότητα, τη γλυκύτητα αλλά και τις εκπλήξεις της ζωής, που παρά τις όποιες δυσκολίες συναντάμε στην πορεία της.


Οι παραστάσεις δόθηκαν Πέμπτη 1 Ιουνίου και Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου το οποίο κατακλύστηκε από κόσμο που έσπευσε να απολαύσει τη νέα αυτή δουλειά των Κρητών της Ρόδου.
Και όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη παράσταση, δικαιώθηκαν!


Όλοι οι συντελεστές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αποδίδοντας τους ρόλους τους με τέτοιο τρόπο που ακόμη και οι επαγγελματίες του είδους θα ζήλευαν.
Η σκηνοθεσία, τα σκηνικά, ακόμη και η μουσική που συνόδευε την κάθε σκηνή «έδεναν» δίνοντας ένα αρμονικό αποτέλεσμα στο θεατή.


Επίσης η κρητική διάλεκτος που χρησιμοποιείται, προσθέτει μουσικότητα και χάρη στον λόγο.


Το θεατρικό έργο «Βγιόλα μου» αποτελεί τη συνέχεια της επιτυχημένης κωμωδίας του Γιάννη Νιωτάκη «Κοντζές και Διωματάρης» που είχε ανεβάσει η ομάδα το 2016. Και σ’ αυτό το έργο, σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιείται το «υπονοούμενο», χαρακτηριστικό του Κρητικού.


Αυτό δημιουργεί μια ατέλειωτη σειρά επεισοδίων που προκαλούν έντονο και πηγαίο γέλιο στον θεατή.
Η σκηνοθεσία του Γιάννη Φλώρου αναδεικνύει, με μαεστρία, την ιδιαιτερότητα του κειμένου συνδυάζοντάς την με την ερμηνεία των ηθοποιών που παίρνουν τον θεατή και τον κάνουν συμμέτοχο των ιστοριών που διαδραματίζονται στο σανίδι.


Έτσι που το γέλιο, η σάτιρα, η αγάπη, με τη σφραγίδα του Γιάννη Φλώρου γίνονται το γιατρικό για κάθε πονεμένη καρδιά του καιρού μας. Το σκηνικό ανήκει στον Σταμάτη Κούρο. Τη μουσική, που χρωματίζει μοναδικά το έργο, έχει επιμεληθεί ο π. Εμμ, Σκλιβάκης.

 


Τα μέλη της ομάδας, που ενσαρκώνουν τους ρόλους σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας, που κάνουν τον θεατή να ξεκαρδίζεται από το γέλιο και να χαίρεται που βρέθηκε σ’ αυτήν την όμορφη, γεμάτη ζωντάνια και ζεστασιά παρέα είναι: Νικηφόρος Στρατήγης, Χρύσα Αλεξάκη, Φρόσω Κουβίδη, Μαρία Παπαδάκη, Νίκος Κουρουπάκης, Κωστούλα Κριτσωτάκη, Μανώλης Τσιρακάκης, Γιώργος Ψαρολογάκης, Αντωνία Ζερβάκη, Βαγγέλης Κορακάκης και Γιάννης Νιωτάκης.

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου