Δικάζεται ξανά 56χρονος Ουκρανός που μαχαίρωσε 37χρονο Βούλγαρο στο Νιοχώρι

Δικάζεται ξανά 56χρονος Ουκρανός που μαχαίρωσε 37χρονο Βούλγαρο στο Νιοχώρι

Δικάζεται ξανά 56χρονος Ουκρανός που μαχαίρωσε 37χρονο Βούλγαρο στο Νιοχώρι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1130 ΦΟΡΕΣ

Για το μαχαίρωμα, για ασήμαντη αφορμή, ενός 37χρονου Βούλγαρου το καλοκαίρι του 2019 στο Νιοχώρι της Ρόδου, θα δικαστεί 56χρονος Ουκρανός από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για την έφεση που έχει ασκήσει ο αλλοδαπός κατά της απόφασης που έλαβε τον Οκτώβριο του 2020 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω με την οποία και επέβαλε ποινή κάθειρξης 14 ετών και 8 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ, στον αλλοδαπό κατηγορούμενο.

Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία, κατηγορίες με τις οποίες παραπέμφθηκε σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω και μαζί του κατηγορούνταν και ένας 57χρονος από τη Γεωργία μόνο όμως για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στις 5 Οκτωβρίου 2020, ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου εμφανίστηκε μόνο ο 56χρονος Ουκρανός ο οποίος και ήταν ήδη προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές, ενώ ο 57χρονος συγκατηγορούμενός του δικάστηκε ωσεί παρών.

Το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Ουκρανό αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών και 8 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ, ενώ ένοχος κρίθηκε και ο 57χρονος ομογενής από την Γεωργία ο οποίος και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έφεση για τον Ουκρανό δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη και έτσι επέστρεψε στη φυλακή όπου κρατούνταν, όμως άσκησε έφεση η οποία και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου (δευτεροβάθμιο δικαστήριο) στις 12 Ιουνίου.

Ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου πάντως, ο 56χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και είχε ισχυριστεί ότι ουδεμία πρόθεση είχε για να συμβεί το μοιραίο.

Ο ίδιος είχε πει πως είχαν καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ και πως πήραν τα ρόπαλα προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για εκφοβισμό ωστόσο κατά τη συμπλοκή, επάνω στον φόβο και στον πανικό του έχασε τον έλεγχο και συνέβη το μοιραίο.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον Ουκρανό παραστάθηκε η κα. Αιμιλία Κώστογλου ενώ για την υποστήριξη της κατηγορίας ο κ. Δημήτριος Δρόσος του Νικολάου.

Σύμφωνα με όσα στοιχεία και πληροφορίες κατάφερε να συλλέξει η «ΡΟΔΙΑΚΗ», όλα ξεκίνησαν έπειτα από διαπληκτισμό που είχαν μεταξύ τους τα τέσσερα άτομα.

Πρόκειται για τον 57χρονο Έλληνα ομογενή από τη Γεωργία και τον Ουκρανό, οι οποίοι επιτέθηκαν στον 37χρονο Βούλγαρο και στον τότε 38χρονο Πολωνό φίλο του, τα ξημερώματα στις 27 Αυγούστου 2019.

Ο καβγάς ξεκίνησε από την οδό Λέοντος στο Νιοχώρι. Οι τέσσερις αλλοδαποί λογομάχησαν μεταξύ τους για ασήμαντο αφορμή όμως το επεισόδιο έληξε καθώς ο Έλληνας και ο Ουκρανός έφυγαν από το σημείο.

Λίγη ώρα αργότερα όμως και πιθανώς θεωρώντας ότι έπρεπε να δώσουν συνέχεια, επέστρεψαν στο σημείο και συνάντησαν τους άλλους δύο αλλοδαπούς. Ο 57χρονος Έλληνας, κρατούσε ένα γκλοπ και μπαστούνι ή ρόπαλο και ο Ουκρανός ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Στην οδό Λέοντος, έπεσαν οι πρώτες μαχαιριές. Ο 37χρονος Βούλγαρος προσπάθησε να φύγει, δεν έγινε εφικτό. Ο Πολωνός φίλος του, που δέχθηκε κι αυτός πολλά χτυπήματα, ο 57χρονος Έλληνας κατάφερε να ξεφύγει προς την οδό Γρίβα, όπου και κρύφτηκε.

Η αστυνομία, όταν ειδοποιήθηκε έφθασε στο σημείο και κυνήγησε τους δύο δράστες (τον 57χρονο Έλληνα και τον 56χρονο Ουκρανό) τους εντόπισε στην οδό Ορφανίδου, τους αφόπλισε και αφού τους συνέλαβε τους παρέπεμψε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών