Παρουσίαση του International Mozarteum Foundation

Παρουσίαση του International Mozarteum Foundation

Παρουσίαση του International Mozarteum Foundation

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 966 ΦΟΡΕΣ

Τη Δευτέρα 22 Μαΐου, στην οικία του Δρ. Κώστα Ιατρού, γενικού διευθυντή της HERMES-Air transport Organisation, εκλεκτοί καλεσμένοι είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν σε μια αποκλειστική εκδήλωση το πρωτότυπο της τελευταίας παρτιτούρας του Mozart K. 590b.

Αυτό το χειρόγραφο του Wolfgang Amadé Mozart αποτελεί μέρος της πολύτιμης συλλογής του International Mozarteum Foundation. Φυλάσσεται στο Autograph Vault του ιδρύματος και πολύ σπάνια φεύγει από το Σάλτσμπουργκ. Δημιουργήθηκε στη Βιέννη μεταξύ 1787 και 1789, το έργο αποτελεί παράδειγμα μιας από τις πιο συναρπαστικές δημιουργικές περιόδους του συνθέτη.

Η κυρία Ευγενία Βοτανοπούλου, πρόεδρος της Mozarteum Hellas, δήλωσε: «Με ενθουσιασμό υποδεχθήκαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την παρτιτούρα του Μότσαρτ! Εκ μέρους του Mozarteum Hellas θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Linus Klumpner διευθυντή του Mozarteum Museum στην Αυστρία, για αυτή την αξέχαστη στιγμή».

Ο Δρ Κώστας Ιατρού, πρόσθεσε: «Μετά την αποκλειστική παρουσίαση του βιολιού Costa το 2019 και την ειδική παρουσίαση του Grassi-Medaillon & του Posch-Medallion το 2022, έχουμε την τιμή να καλωσορίσουμε το K. 590b. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που τα μέλη μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτή τη μοναδική εκδήλωση!».

Οι καλεσμένοι είχαν επίσης την ευκαιρία να ακούσουν το K. 590b το οποίο ερμήνευσε η κυρία Βοτανοπούλου.

Την εκδήλωση υποστήριξε η Πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα καθώς και το Επίτιμο Προξενείο της Αυστρίας στα Δωδεκάνησα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Πρέσβης κυρία H.E Herminne Poppeler και η κυρία Μαίρη Μοσχή, Επίτιμος Πρόξενος της Αυστρίας στα Δωδεκάνησα. 

Διαβάστε ακόμη

Πολιτιστικές δράσεις στη Σορωνή της Ρόδου

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο