Πραγματοποιήθηκε η διακομματική σύσκεψη στο δημαρχείο της Ρόδου

Πραγματοποιήθηκε η διακομματική σύσκεψη στο δημαρχείο της Ρόδου

Πραγματοποιήθηκε η διακομματική σύσκεψη στο δημαρχείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1333 ΦΟΡΕΣ

Με τη συμμετοχή πέντε κομμάτων πραγματοποιήθηκε χτες στο δημαρχείο η σύσκεψη για τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο, στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων, για την προεκλογική προβολή τους στο δήμο Ρόδου με αφορμή τις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.



Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία της αντιδημάρχου Τσαμπίκας Κιαχαγιά, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου.


Στη διακομματική επιτροπή όπως συνηθίζεται να λέγεται συμμετείχαν οι εξής: από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Βασιλάκης , από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Αποστολίδης και ο Δημήτρης Καραγιάννης, από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Μουτσάκης από το ΜέΡΑ25 ο Θανάσης Μπαράκας και η Ελένη Ασδεράκη και από την ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ η Ευαγγελία Παναή.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν τα 7 σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν τα ταμπλό για την ανάρτηση των αφισών των κομμάτων δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου και είναι τα εξής:

- Οδός Δημοκρατίας (περίφραξη πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής )
- Οδός Κόδριγκτων και Βύρωνος (πίσω είσοδος βοηθητικού σταδίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ)
- Οδός Αυστραλίας ( πρώην σφαγεία)

- Οδός Χατζηαγγέλου –Κλαυδίου Πέπερ ( περίφραξη παιδότοπου απέναντι από το κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου)
- Οδός Αποστόλου Παύλου ( κιγκλίδωμα 16ου δημοτικού σχολείου –Ανάληψη)
- Κρητικά (λεωφόρος Ιαλυσού)
- Αμαξοστάσιο του δήμου – Σγουρού (οδός Τριανταφυλλίδη )

Σε ό,τι αφορά τα περίπτερα που θα τοποθετηθούν για την διανομή του εκλογικού υλικού τα κόμματα που παρευρέθηκαν επέλεξαν τα εξής σημεία:
- Η Νέα Δημοκρατία τη θέση «Καλαφατάς» στην πλατεία Κύπρου
- Ο ΣΥΡΙΖΑ τη θέση «Τράπεζα Ελλάδος»
-Το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ τη θέση «Εθνική Τράπεζα» στην πλατεία Κύπρου

- Το ΜέΡΑ25 θέση στη συμβολή των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Νικολάου Πλαστήρα
- Η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ τη θέση έξω από την εθνική τράπεζα απέναντι από το επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Μιλώντας στη διακομματική η κ. Κιαχαγιά για μία ακόμα φορά ζήτησε την τήρηση των νόμων και των κανόνων για την καθαριότητα τη ρύπανση και την αφισοκόλληση στους χώρους που θα προσδιοριστούν. Επίσης ο κ. Βασιλάκης εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε την πρόταση τη μέρα των εκλογών έξω από εκλογικά τμήματα σε δημοτικά διαμερίσματα να μπορεί να τοποθετηθεί κάποιο μικρό περίπτερο ίσως με ομπρέλα χωρίς όμως εκεί να γίνεται διανομή ψηφοδελτίων, την οποία τα υπόλοιπα κόμματα απέρριψαν.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν τα κόμματα δεν θα προχωρήσουν τα ίδια σε αφισοκόλληση αλλά θα παραδώσουν τις αφίσες τους στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να τις τοποθετήσουν στα ταμπλό. Αν διαπιστωθεί οποιοδήποτε πρόβλημα από τα κόμματα τότε θα επικοινωνούν με τους αρμόδιους για την αποκατάστασή του.

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης η κ. Κιαχαγιά αναφορικά με την εκλογική διαδικασία δήλωσε τα εξής:

«Ο δήμος αναλαμβάνει το στήσιμο των εκλογικών τμημάτων τη σήμανση για το πως οι πολίτες θα φτάσουν σε αυτά για να ψηφίσουν, είμαστε υπεύθυνοι να αναρτήσουμε τους πίνακες με τα ονόματα των ψηφοφόρων σε κάθε τμήμα, παραλαμβάνουμε το εκλογικό υλικό από την περιφέρεια και μετά το κατανέμουμε στους δικαστικούς αντιπροσώπους και φεύγει στις ενότητες που έχουν την ευθύνη για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Για μία εβδομάδα πριν τις εκλογές υπάρχουν βάρδιες από υπαλλήλους του δήμου οι οποίοι αναλαμβάνουν είτε να ενημερώσουν τους πολίτες για το που ψηφίζουν, κατά την μέρα των εκλογών να δώσουν τις βεβαιώσεις χιλιομετρικής απόστασης να αποκαταστήσουν τυχόν σφάλματα των εκλογικών καταλόγων με τα στοιχεία που είναι καταγεγραμμένα στο δημοτολόγιο, και γενικότερα να παρέμβουν σε ότι προκύψει κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.


Υπάρχει τέλος ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο δημαρχείο όπου την ημέρα των εκλογών οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μπορούν να απευθύνονται για όποιο πρόβλημα προκύψει και εμείς θεραπεύουμε τυχόν προβλήματα που προκύπτουν».

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών