Εκτινάχθηκε στο 38% τον Μάιο η κίνηση από τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Ρόδου

Εκτινάχθηκε στο 38% τον Μάιο η κίνηση από τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Ρόδου

Εκτινάχθηκε στο 38% τον Μάιο η κίνηση από τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3177 ΦΟΡΕΣ

Σε αρκετά υψηλά και ταυτόχρονα άκρως ικανοποιητικά επίπεδα κινείται η τουριστική κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου Βασίλης Παπαοικονόμου.

Ειδικότερα μέχρι και το τέλος του προηγούμενου μήνα, η κίνηση στην κρουαζιέρα εκτινάχθηκε στα ύψη καταγράφοντας μία αύξηση σε ποσοστό 38% σε σχέση με πέρσι, καθώς είχαμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια και περισσότερους επιβάτες.

«Μέχρι στιγμής η κίνηση στην κρουαζιέρα είναι πάρα πολύ ικανοποιητική, πάμε πολύ καλύτερα από το 2022 που ήταν μία πολύ καλή χρονιά.

Μέχρι και το τέλος Μαΐου στο λιμάνι μας είχαμε 101 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων με 102.654 επιβάτες ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022 είχαμε 88 πλοία με 63.604 επιβάτες.

Σε επίπεδο επιβατών μέχρι στιγμής έχουμε μία αύξηση της τάξης του 38%. Σίγουρα και τα μηνύματα για τη συνέχεια είναι ικανοποιητικά.

Μέχρι στιγμής έχουμε φτάσει στα 400 κρουαζιερόπλοια που είναι προγραμματισμένο να προσεγγίσουν, δεν υπάρχουν ακυρώσεις και οι πληρότητες τους είναι αυξημένες σε σχέση με πέρσι» δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΛΤΝΔ.

Οι υποδομές
Με την ευκαιρία ρωτήθηκε και για τις υποδομές σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των υπηρεσιών του λιμένα Ρόδου, και απάντησε λέγοντας ότι οι υποδομές είναι δεδομένες στο λιμάνι και η ενίσχυσή τους ώστε να μπορέσει να δεχτεί περισσότερα πλοία είναι κάτι που δε γίνεται μέσα σε δύο ή τρία χρόνια καθώς απαιτούνται πολυετείς προγραμματισμοί.

Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Παπαοικονόμου δήλωσε παράλληλα ότι το Λιμενικό ταμείο έγκαιρα προγραμματίζει και ενημερώνει τις εταιρίες ποια πλοία και πόσα θα καταπλέουν σε καθημερινή βάση ώστε να προσαρμόζουν το πρόγραμμά τους στις μέρες που υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις ελλιμενισμού και με αυτό τον τρόπο καταφέραμε ως λιμάνι να αυξήσουμε και τον αριθμό των προσεγγίσεων.

Μιλώντας για το θέμα δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Προς τα τέλη του 2021 κάναμε εκβάθυνση του λιμανιού στην πλευρά που δεχόμαστε τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια γι΄αυτό τον λόγο μπόρεσε και προσέγγισε το Odyssey of the seas που έχει μεγάλο βύθισμα και έρχεται πλέον συχνά στο λιμάνι μας.

Το λιμάνι τελεί υπό μία ιδιαίτερη μορφή είναι αρχαιολογικός χώρος οπότε οποιαδήποτε παρέμβαση χρειάζεται την έγκριση της αρχαιολογίας. Στο να γίνουν κτιριακές εγκαταστάσεις η αρχαιολογία είναι τελείως αντίθετη.

Βελτίωση της κατάστασης μπορεί να γίνει αφού ολοκληρωθεί το master plan της Ακαντιάς ώστε να κατασκευαστούν εκεί υποδομές και να μεταφερθεί εκεί το τελωνείο, να ελευθερωθούν από εδώ χώροι και να μπορέσει το λιμενικό ταμείο να διαμορφώσει νέους χώρους για την κρουαζιέρα».

Πρόκειται σύμφωνα με τον πρόεδρο για χρονοβόρες διαδικασίες και μάλιστα το Master plan έχει υπαχθεί σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. Η υπηρεσία ετοιμάζει, όπως είπε, τα τεύχη δημοπράτησης ώστε να βρεθεί ο μελετητής που θα εκπονήσει το σχέδιο και από εκεί και πέρα θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για να κατασκευαστούν κτιριακές εγκαταστάσεις.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι γίνεται προσπάθεια εντός του μηνός να δημιουργηθεί ένας χώρος φύλαξης των κατασχεμένων αυτοκινήτων στο λιμάνι Ακαντιάς ώστε να απομακρυνθούν τα οχήματα που έχει σήμερα το τελωνείο να καθαρίσει ο χώρος και ο επιβάτης της κρουαζιέρας να μην αντικρίζει αυτό το θέαμα που υπάρχει σήμερα.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου