Ζήτημα ημερών η επίλυση του θέματος για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Ζήτημα ημερών η επίλυση του θέματος για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Ζήτημα ημερών η επίλυση του θέματος για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1070 ΦΟΡΕΣ

Ζήτημα ημερών είναι να λυθεί το πρόβλημα με τους εργαζόμενους της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ που δεν πληρούν το κριτήριο της βασικής εκπαίδευσης ώστε να προσληφθούν από την πολιτική προστασία του δήμου με πεντάμηνες συμβάσεις για να καλυφθούν οι εποχιακές ανάγκες του νησιού, καθώς η εταιρεία δεν μπορεί να λειτουργήσει φέτος.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος, το θέμα εξετάστηκε σε συνάντηση που είχαν το πρωί οι αντιδήμαρχοι Στράτος Καρίκης και Νεκτάριος Φλοσκάκης, και υπάρχει ήδη πρόταση την οποία επεξεργάζονται ώστε να μπορέσουν οι επτά εργαζόμενοι της εταιρίας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να προσληφθούν.


Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά υπάρχει μία νέα διάταξη σύμφωνα με την οποία από 1/1/2023 για τις εποχικές προσλήψεις το κριτήριο της βασικής εκπαίδευσης είναι πρωτεύον κάτι που δε διαθέτουν οι εργαζόμενοι αυτοί και αυτόματα θα απορριφθούν παρά το ότι έχουν πολυετή εμπειρία και σύντομα συνταξιοδοτούνται.


Αναφερόμενος ο κ. Εγγλέζος στο θέμα είπε τα εξής:
«Έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων για την πρόσληψη ατόμων στην πολιτική προστασία. Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ φέτος δεν μπορούσε να λειτουργήσει ως εταιρία παρά τις προσπάθειες που κάναμε με το σωματείο το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο κ. Φλοσκάκη.


Έλλειπε ένα χαρτί από το υπουργείο προστασίας του πολίτη ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει. Ωστόσο φέτος πρώτη φορά η πολιτική προστασία προχωρά σε πεντάμηνες συμβάσεις. Παλαιότερα ήταν τετράμηνες αλλά καταφέραμε και τις κάναμε πέντε μήνες, για τους ανθρώπους αυτούς που είναι όμηροι της εταιρίας και ταλαιπωρούνται. Οι άνθρωποι αυτοί εξασφαλίζουν σίγουρα το επίδομα ανεργίας τους και έχουν περισσότερα έσοδα.


Έχουμε όμως πρόβλημα με τη νέα διάταξη που ήρθε ξαφνικά από το πουθενά και λέει ότι από 1/1/2023 για τις εποχικές προσλήψεις πλέον το κριτήριο της βασικής εκπαίδευσης είναι πρωτεύον. Αρκετοί από τους εργαζόμενους που χρειάζονται ακόμα ένα ή δύο χρόνια για να βγουν στη σύνταξη δεν είχαν τελειώσει το δημοτικό και ξαφνικά μένουν στο δρόμο λίγο πριν τη σύνταξη.


Αυτό το θέμα το συζητήσαμε σήμερα με τον κ. Καρίκη και τον κ. Φλοσκάκη και δρομολογείται λύση. Διαβεβαιώνω τους συναδέλφους στην εταιρία ότι το ΕΚΡ και το σωματείο δεν θα αφήσουν κανέναν χωρίς δουλειά και το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε τη λύση που θα δοθεί.

Είμαστε υπό συζήτηση, αλλά τα μηνύματα είναι θετικά και έτσι και οι 7 συμπατριώτες μας που κατέθεσαν αίτηση αλλά θα απορριφθούν θα συνεχίσουν να απασχολούνται στην εταιρία με μία διαδικασία που μελετάται. Οι άνθρωποι αυτοί που προσφέρουν για πολλά χρόνια και μάλιστα και εθελοντικά σε φωτιές και πλημμύρες χωρίς να πληρώνονται θα συνεχίσουν να απασχολούνται».

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών