Συνεδριάζουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Συνεδριάζουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Συνεδριάζουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 298 ΦΟΡΕΣ

Το πρωί του Σαββάτου συνεδριάζουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους, αφότου η εξαγγελθείσα απεργία διαρκείας που θα ξεκινούσε την Κυριακή, κρίθηκε παράνομη. Κανονικά πραγματοποιούνται οι πτήσεις το Σάββ

Το πρωί του Σαββάτου συνεδριάζουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους, αφότου η εξαγγελθείσα απεργία κρίθηκε παράνομη. Κανονικά πραγματοποιούνται οι πτήσεις το Σάββατο.Η απεργία διαρκείας που είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές και θα ξεκινούσε την Κυριακή κρίθηκε παράνομη από το διοικητικό δικαστήριο.

Η απεργία είχε αποφασιστεί ως αντίδραση στο σχέδιο νόμου, που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Τουριστικοί φορείς, πάντως, αντιδρούν έντονα και ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας.

Ειδικότερα, η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό υπουργό Υποδομών, Δ. Ρέππα, σημειώνει ότι «η κατάσταση στον τουριστικό χώρο είναι φέτος τραγική» και ότι η εξαγγελία της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας με την μορφή 24ωρων κυλιόμενων απεργιών είναι «η χαριστική βολή για στον Τουρισμό». Η Ομοσπονδία καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς, αλλά και την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά