Παναγιώτης Κουνάκης: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει πιο ισχυρό, για να υπηρετήσει ξανά την κοινωνία

Παναγιώτης Κουνάκης: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει πιο ισχυρό, για να υπηρετήσει ξανά την κοινωνία

Παναγιώτης Κουνάκης: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει πιο ισχυρό, για να υπηρετήσει ξανά την κοινωνία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1807 ΦΟΡΕΣ

Άρθρο του υπ. βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουνάκη

Κύριο χαρακτηριστικό των εκλογών της 21ης Μαΐου αλλά και της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε μέχρι την 25η Ιουνίου, είναι η ενίσχυση και η διεύρυνση της δημοκρατικής παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει πιο ισχυρό, για να υπηρετήσει την κοινωνία όπως έκανε πάντα.


Βασικός στόχος όλων όσοι ήμασταν υποψήφιοι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι αρχικά η παράταξη να βγει ενισχυμένη από την εκλογική διαδικασία και προφανώς σε προσωπικό επίπεδο στόχος ήταν να εκλεγούμε για να υπηρετήσει ο καθένας μας τις ανάγκες της κοινωνίας όπως τις έχουμε αξιολογήσει και ιεραρχήσει.
Μέσα σε όλα, τολμώ να πω, πως η συνεχόμενη πίεση για την δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στο Νοσοκομείο της Ρόδου -και όχι κατόπιν ενεργειών μου αλλά κατόπιν ενεργειών μας- οδήγησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στις 21 Μαΐου, να εξαγγείλει τη δημιουργία του.


Σαφώς και μπορούμε να θεωρήσουμε ότι αποτελεί μια μικρή νίκη για όλους εμάς που θεωρούμε πως η υγεία πρέπει να είναι δωρεάν και δημόσια. Ευχή όλων είναι να μην μείνουμε μόνο στις υποσχέσεις, όπως έγινε και με το νέο νοσοκομείο της Κω που παρά τις υποσχέσεις δια στόματος του κ. Μητσοτάκη, έμεινε στα χαρτιά την ώρα που το υπάρχον νοσοκομείο της Κω, καταρρέει έχοντας αφεθεί στην τύχη του με τα γνωστά αποτελέσματα. Θα πρέπει επιτέλους να δούμε ένα συμπαγές μέτωπο Δωδεκανησίων βουλευτών που θα διεκδικεί αποφασιστικά για τον τόπο μας. Αυτή θα είναι η μεγάλη μας νίκη στα Δωδεκάνησα.


Η προηγούμενη τετραετία, δυστυχώς, ανέδειξε τον άνευ προηγουμένου ατομισμό και την παραγωγή δελτίων τύπου-φασόν χωρίς ουσιαστική συνεργασία των κυβερνητικών βουλευτών ούτε καν μεταξύ τους. Εύχομαι, πιστεύω και ελπίζω πως η δεύτερη ευκαιρία που φαίνεται να τους δίνεται, να μην χαραμιστεί ξανά.


Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ μεγαλώνει και σιγά σιγά καθίσταται ξανά ως το πλειοψηφικό ρεύμα του προοδευτικού πόλου και είμαι υπερήφανος που σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια κατάφερα να συνεισφέρω κι εγώ, μέσα από το δικό μου προεκλογικό αγώνα για πρώτη φορά σε επίπεδο εθνικών εκλογών. Ο αγώνας αυτός δεν σταματά εδώ. Θα τιμήσω την ψήφο των συμπατριωτών μου ενώνοντας τις δυνάμεις μου και τη φωνή μου με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ στο Κοινοβούλιο. Γιατί ο αγώνας είναι συνεχής και διαρκής. Η ανανέωση και η αναζωογόνηση του χώρου έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό και είμαστε σίγουροι πως θα διευρυνθεί πολύ περισσότερο.


Μια αξιόμαχη, σοβαρή, στιβαρή και με γνώσεις αντιπολίτευση είναι απαραίτητη και εμείς θα είμαστε εκεί με επιχειρήματα, προτάσεις, παρεμβάσεις θάρρος και γνώση να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα.
Το μεγάλο ποσοστό της ΝΔ επιτεύχθηκε εν πολλοί υπό τον φόβο να μην έρθει ξανά στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι με την ελπίδα πως θα έρθουν καλύτερες μέρες...


Η ακρίβεια είναι ακόμα εδώ, τα μονοπώλια πλουτίζουν ασύστολα εις βάρος των πολλών, η προπαγάνδα πως το ΠΑΣΟΚ έρχεται να υπερφορολόγησει είναι εδώ, αυτό που λείπει όμως και θα λείψει είναι η ουσιαστική σχέση με τον πολίτη και τα πραγματικά καθημερινά του προβλήματα. Με το άγχος του νησιώτη μην αρρωστήσει, με το πρόβλημα του μικρομεσαίου να τα βγάλει πέρα, με την σχεδόν απαγορευτική πρόσβαση του στο τραπεζικό σύστημα, με τα fund να καραδοκούν, με το ισχυρό σύστημα που ενισχύεται ακόμα περισσότερο και όποιος δεν έχει πρόσβαση απλά θα περιμένει και δεν θα βρίσκει το δίκιο του.

Η επόμενη μέρα σίγουρα δείχνει πως ανταμείφθηκε η αξιοπρέπεια, η τιμιότητα, η ικανότητα και η φρεσκάδα. Με τον χρόνο είμαι σίγουρος πως ως ΠΑΣΟΚ θα πρωταγωνιστήσουμε συμβάλλοντας και υλοποιώντας σε όλες αυτές τις μεγάλες παρεμβάσεις που χρειάζονται και τα Δωδεκάνησα και η Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου