Αν. Σπανός: Έχουν υπογραφεί αρκετές συμβάσεις για τις παραλίες (βίντεο)

Αν. Σπανός: Έχουν υπογραφεί  αρκετές συμβάσεις για τις παραλίες (βίντεο)

Αν. Σπανός: Έχουν υπογραφεί αρκετές συμβάσεις για τις παραλίες (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2159 ΦΟΡΕΣ

Τα οικονομικά του δήμου εξελίσσονται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς

Μεγάλος είναι ο αριθμός των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί για τα πόστα στις παραλίες μετά το διαγωνισμό που διεξήχθη τον προηγούμενο μήνα στο δημαρχείο και μάλιστα όπως δήλωσε χτες ο αντιδήμαρχος οικονομικών Τάσος Σπανός βρισκόμαστε πλέον στο στάδιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

«Σε ό,τι αφορά το προτιμησιακό δικαίωμα και τις δημοπρασίες που έλαβαν χώρα 17 Μαΐου 2023 που έγιναν οι πλειστηριασμοί έγινε ο έλεγχος όλων των δικαιολογητικών και έχουν υπογραφεί αρκετές συμβάσεις και βρισκόμαστε στη φάση της ολοκλήρωσης.

Έχουν ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό οι διαδικασίες» δήλωσε χτες στα μέσα ενημέρωσης ενώ αναφερόμενος στις παραλίες που ανήκουν στην ΕΤΑΔ είπε ότι η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά τονίζοντας με την ευκαιρία ότι ακόμα περιμένει ο δήμος την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την εταιρεία.

«Σε ό,τι αφορά τις παραλίες που ανήκουν στην ΕΤΑΔ επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά ότι ο δήμος έκανε από την πλευρά του όλη τη διαδικασία που έπρεπε να γίνει με αποκορύφωμα την απόφαση του δ.σ. που πήραμε σχετικά με την υπογραφή και την αποδοχή της προγραμματικής σύμβασης.

Ακόμα και σήμερα αναμένουμε από την ΕΤΑΔ να υπογράψει την προγραμματική σύμβαση για να προχωρήσουμε παρακάτω. Στις 20 του μήνα θα γίνει η διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού στον οποίο εμείς δεν έχουμε καμία σχέση. Είναι ευθύνη της Κτηματικής Υπηρεσίας του δημοσίου και ο δήμος δεν σχετίζεται αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι».

Για την οικονομική υπηρεσία
Με την ευκαιρία μίλησε και για την οικονομική υπηρεσία του δήμου ως πολιτικός της προϊστάμενος αναφέροντας μάλιστα ότι η δημοτική μηχανή δουλεύει σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι.

«Δηλώνω δημόσια ότι τα οικονομικά μας, οι ενέργειες, οι πράξεις μας, τα τεκταινόμενα στην οικονομική υπηρεσία εξελίσσονται σύμφωνα με το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.

Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με όλους τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των τμημάτων και τους υπαλλήλους μας και βέβαια σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και το δήμαρχό μας.

Η δημοτική μηχανή δουλεύει σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι σε ό,τι αφορά το οικονομικό τμήμα. Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε υπερβολικό φόρτο εργασίας και σύμφωνα και με τα δεδομένα σε ό,τι αφορά το προσωπικό, ξέρετε ότι έχουμε έλλειψη, έχουν γίνει αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης και μετακινήσεις υπαλλήλων. Παρ’ όλα αυτά όμως οι φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων μας στην οικονομική υπηρεσία φέρνουν καρπούς.

Με την ευκαιρία θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την άψογη συνεργασία και γιατί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και ανταποκρίνονται στις ανάγκες της υπηρεσίας και στα καθήκοντά τους» δήλωσε ο κ. Σπανός.

Οι Προμήθειες
Επίσης ο αντιδήμαρχος οικονομικών αναφέρθηκε και στο τμήμα προμηθειών όπου γίνεται όπως είπε μία πάρα πολύ καλή δουλειά. Αναφερόμενος αναλυτικά στο έργο του τμήματος είπε:

«Σε ό,τι αφορά τις προμήθειες των κοινοτήτων ήδη το μεγαλύτερο μέρος τους έχουν συμβασιοποιηθεί. Έχουν τρέξει πολύ γρήγορα οι εργασίες και έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Τα ποσά που διατίθενται, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανατίθενται σε ροδίτικες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο.

Μ’αυτή τη διαδικασία προχωρήσαμε σε μία τονωτική ένεση και δίνουμε οξυγόνο στην τοπική μας οικονομία. Πρόκειται για προμήθειες που περιλαμβάνουν αστικό εξοπλισμό, σιδηρικά, αλουμίνια, υαλοπίνακες, ξυλεία, χρώματα, μονωτικά υλικά, υδραυλικά, ηλεκτρολογικό υλικό, αδρανή υλικά, οικοδομικά υλικά, ασφαλτικά, σκυρόδεμα.

Γίνεται υπογραφή της σύμβασης με ευθύνη των τοπικών αντιδημάρχων σε συνεργασία με τους προέδρους για να μπορούν να τα έχουν στα χέρια τους και ανά πάσα στιγμή όταν χρειάζονται προχωρούν σε επιδιορθώσεις και σε κάλυψη διαφόρων αναγκών ή απαιτήσεων των πολιτών που κατά την άποψή μου στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι δικαιολογημένες».

Με την ευκαιρία ο κ. Σπανός έκανε αναφορά σε διαγωνισμούς που είναι σε πλήρη εξέλιξη και σε συμβάσεις που έχουν υπογραφεί σχετικά με προμήθειες διαφόρων οχημάτων τα οποία χρειαζόμαστε στο νησί μας.

Επίσης όπως είπε η οικονομική υπηρεσία ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις της έναντι των εργολάβων. Οι εργολάβοι πληρώνονται έγκαιρα και υπάρχει μία καλή και άριστη σχέση, γεγονός που μαρτυρά ότι οι υπηρεσίες αξιολογούν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και πληρώνουν τους εργολάβους στην ώρα τους.

Μιλώντας αναλυτικά για τις προμήθειες είπε τα εξής:
«Έχουμε λοιπόν υπογράψει σύμβαση και περιμένουμε να παραλάβουμε από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” τα παρακάτω οχήματα:
- Δύο ελαστικοφόρους φορτωτές αξίας 180.000 που θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των δημοτικών ενοτήτων.
- Οχτώ απορριμματοφόρα αξίας 1.300.000 ευρώ, διαθέτοντας 200.000 ευρώ από ίδιους πόρους του δήμου.
- Έξι απορριμματοφόρα εκ των οποίων τα δύο είναι ηλεκτροκίνητα αξίας 740.000 ευρώ.

Επίσης μέσα από το πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” προχωρήσαμε σε τρεις συμβάσεις. Η μία αφορά ηλεκτροκίνητα οχήματα όπως σάρωθρο ανατρεπόμενο φορτωτή και ένα πυροσβεστικό όχημα αξίας 391.000 ευρώ. ένα επιβατικό αυτοκίνητο και δύο βανάκια αξίας 113.000 ευρώ, και επτά φορτιστές αυτοκινήτων που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης 32.000 ευρώ.

Έχουμε, τέλος, προχωρήσει σε διαγωνισμό μέσω του ΕΣΗΔΗΣ σε προμήθεια εξοπλισμού για το βρεφονηπιακό σταθμό Κοσκινού αξίας 70.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, και στην πρόσκληση του προσωρινού αναδόχου σε διαγωνισμού για τα μέσα προστασίας του προσωπικού για το έτος 2022-2023 αξίας 277.000 ευρώ».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο