Διαμαρτυρία του Παναγιώτη Κουνάκη για το αυξημένο μεταφορικό κόστος στην Κάσο

Διαμαρτυρία του Παναγιώτη Κουνάκη για το αυξημένο μεταφορικό κόστος στην Κάσο

Διαμαρτυρία του Παναγιώτη Κουνάκη για το αυξημένο μεταφορικό κόστος στην Κάσο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2414 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή διαμαρτυρία για το αυξημένο μεταφορικό κόστος στην Κάσο αλλά και για προβλήματα που αφορούν τα νησιά μας όπως η μη επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ κ.α. απεστειλε ο υπ. βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουνάκης. Ο ίδιος αναφέρει: 

Η Ηρωική Νήσος Κάσος κατόπιν επίμονων προσπαθειών και συνεχών πιέσεων προς το κεντρικό κράτος από τη δημοτική αρχή και τους κατοίκους του νησιού έχει επιτέλους, συχνή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αθήνα και τα υπόλοιπα νησιά.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη αν και θετική, δημιουργεί εύλογες απορίες, για το πώς αλήθεια βρέθηκε τελικά λύση στο πρόβλημα της διασύνδεσης, λίγο πριν τις εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι του νησιού και οι Δωδεκανήσιοι στο σύνολό τους, επικροτούν το εγχείρημα, ωστόσο κανένας δεν προέβλεψε να προστατεύσει τον νησιώτη επιχειρηματία και ειδικά τον Κασιώτη, που καλείται να πληρώσει για τα μεταφορικά 20% πρόσθετα κόστη από οποιοδήποτε άλλον στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Ο ΦΠΑ σε ένα μικρό νησί εξακολουθεί να παραμένει στο 24% με το μεταφορικό ισοδύναμο να μην καταβάλλεται στην ώρα του, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα των νησιωτών που αγωνιούν για την επιβίωση τους.
Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να διορθώσει την κατάφωρη αδικία εις βάρος τους και να επαναφέρει τους μειωμένους συντελεστές που αποτελούν κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της νησιωτικής χώρας, όπως επίσης να φροντίσει για την εξασφάλιση συχνής και ασφαλούς διασύνδεσης με την ηπειρώτικη Ελλάδα και τα νησιά μας.
Επιπροσθέτως η καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου θα πρέπει να διανέμεται χωρίς καθυστερήσεις, εκτός και αν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πιστεύει πως το 50% είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ και πως δεν έχει ευθύνη απέναντι στους νησιώτες. Άλλωστε ο κ . Κουμουτσάκος, κληθείς να σχολιάσει το θάνατο τριών ανθρώπων, μεταξύ αυτών και μιας συμπατριώτισσάς μας από την Κω , μέσα σε 48 ώρες λόγω των διαχρονικών παθογενειών στο ΕΣΥ, ανερυθρίαστα δήλωσε πως είναι νωπή η εντολή και υπάρχει λαϊκή ανταπόκριση στον κυβερνητικό απολογισμό.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»