Απορρίφθηκε η έφεση καταδικασθέντος για ληστεία

Απορρίφθηκε η έφεση  καταδικασθέντος για ληστεία

Απορρίφθηκε η έφεση καταδικασθέντος για ληστεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 765 ΦΟΡΕΣ

Για ληστεία κατά συναυτουργία, μαζί με άλλα δύο άγνωστα άτομα κατηγορείται 33χρονος η έφεση του οποίου εξετάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Καθώς ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, η έφεση του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη και έτσι ο 33χρονος διατηρεί την ποινή κάθειρξης 5 ετών (με τη έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη) που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 15 Ιανουαρίου 2019.


Το περιστατικό εκτυλίχθηκε – σύμφωνα με το κατηγορητήριο- στις 3 τα ξημερώματα στις 3 Ιουλίου 2015 στο Φαληράκι έξω από ξενοδοχειακό συγκρότημα.


Εκεί ο ένας εκ των δύο αγνώστων δραστών αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο από την κατοχή ενός ημεδαπού και τράπηκε σε φυγή. Ο παθών ακολούθησε τον δράστη όμως τελικά τον έχασε από το οπτικό του πεδίο λόγω του σκότους. Τότε μπροστά στον παθόντα εμφανίστηκε ο 33χρονος ο οποίος μαζί με τον δεύτερο άγνωστο δράστη, του πρότειναν να τους ακολουθήσει προκειμένου να τον βοηθήσουν να πάρει πίσω το κινητό του τηλέφωνο με το αζημίωτο φυσικά.

Πράγματι ο παθών τους ακολούθησε και τον οδήγησαν σε σημείο όπου βρίσκονταν ένα αυτοκίνητο και στη θέση του οδηγού καθόταν ο δράστης ο οποίος είχε αφαιρέσει το κινητό. Τότε ο δράστης αυτός βγήκε από το αυτοκίνητο και ζήτησε από τον παθόντα να του δώσει όσα χρήματα είχε επάνω του και όταν ο τελευταίος αρνήθηκε, ο άγνωστος δράστης έβγαλε ένα μαχαίρι και με αυτό τον απείλησε, ενώ την ίδια ώρα ο 33χρονος με τον δεύτερο άγνωστο δράστη, έκλεισαν το δρόμο στον παθόντα περικυκλώνοντάς τον ώστε να μην μπορεί να διαφύγει.

Οι δράστες απείλησαν τον παθόντα ότι είναι καλύτερα να συμμορφωθεί και να δώσει τα χρήματα για να μην του συμβεί τίποτα χειρότερο. Έτσι ο παθών έδωσε το ποσό των 50 ευρώ που κρατούσε επάνω του. Χρήματα και κινητό τα πήραν οι δράστες και τράπηκαν σε φυγή, συνεχίζοντας έως την απομάκρυνσή τους να απειλούν τον παθόντα να μην ειδοποιήσει την αστυνομία.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο