Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 22χρονος που κατείχε 15 συσκευασίες με χασίς

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 22χρονος που κατείχε 15 συσκευασίες με χασίς

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 22χρονος που κατείχε 15 συσκευασίες με χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2382 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικό όρο, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, 22χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής ο οποίος είχε εντοπιστεί σε τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας να κατέχει 15 συσκευασίες με περίπου 60 γραμμάρια χασίς.

Τον αλλοδαπό είχαν εντοπίσει στο τέλος Ιανουαρίου 2023 περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Έτσι χθες, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος αλλοδαπός επανέλαβε τα όσα και προανακριτικά είχε υποστηρίξει στους αστυνομικούς, ότι δηλαδή είναι χρήστης ναρκωτικών και πως τις συγκεκριμένες ποσότητες τις είχε προμηθευτεί έναντι του χρηματικού ποσού των 450 ευρώ για δική του αποκλειστικά χρήση. Μάλιστα σε ότι αφορά τον τρόπο συσκευασίας των ναρκωτικών, δήλωσε ότι έτσι του τα είχαν δώσει.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο 22χρονος Αλβανός αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Για τον 22χρονο αλλοδαπό όλα ξεκίνησαν στις 23 Ιανουαρίου 2023 περίπου στις 7.30 το απόγευμα όταν οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στην πόλη της Ρόδου και τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Στο πλαίσιο αυτό, βρήκαν στην κατοχή του δεκαπέντε μικροσυσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 59,5 γραμμαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ.

Οι ναρκωτικές ουσίες και τα χρήματα κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του 22χρονου που συνελήφθη σχηματίστηκε δικογραφία, από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για τα αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, με την οποία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου. Ο αλλοδαπός στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος ενώ από τον αρμόδιο εισαγγελέα παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου