Έκλεβε από σπίτια χρήματα, κοσμήματα και τρόφιμα

Έκλεβε από σπίτια χρήματα, κοσμήματα και τρόφιμα

Έκλεβε από σπίτια χρήματα, κοσμήματα και τρόφιμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1350 ΦΟΡΕΣ

Ως ανυποστήρικτη απορρίφθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η έφεση που είχε ασκήσει 29χρονος Ρομά ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με ομόφυλούς του, έμπαιναν σε σπίτια χωριών της Ρόδου και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα μέχρι και…. τρόφιμα!

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί το 2016 και το Μάιο του 2017 εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο έκρινε ένοχο τον 29χρονο Ρομά και έναν ακόμη ομόφυλό του, στους οποίους και επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών στον καθένα με τις εφέσεις να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής οι δύο Ρομά άσκησαν εφέσεις οι οποίες και προσδιορίστηκαν και εξετάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη για τον έταιρο κατηγορούμενο λόγω θανάτου καθώς έχει πεθάνει, ενώ απέρριψε ως ανυποστήρικτη την έφεση για τον 29χρονο Ρομά ο οποίος δεν εμφανίστηκε ενώπιόν του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κρίνει αθώες λόγω αμφιβολιών δύο γυναίκες Ρομά που επίσης κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση.

Οι εμπλεκόμενοι είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς στις 31 Μαΐου 2016 και μετά τις απολογίες τους είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δράστες κινούνταν με το ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητό τους στις περιοχές Καλυθιές, Φαληράκι, Λαδικό.

Έτσι στις 17 Μαΐου 2016 αφού παραβίασαν το παράθυρο σπιτιού στις Καλυθιές μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Επίσης στις 30 Μαΐου 2016 το βράδυ οι Ρομά μπήκαν σε σπίτι στις Καλυθιές, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν ένα ρολόι και διάφορα χρυσά κοσμήματα καθώς και το χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ.

Τέλος οι ίδιοι κατηγορούνταν ότι μπήκαν σε άλλο σπίτι στην ίδια περιοχή και αφαίρεσαν τρόφιμα, λάδι και άλλα προϊόντα.

Τους τέσσερις Ρομά είχαν εντοπίσει και συλλάβει αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι και βρήκαν στην κατοχή τους μέρος των κλοπιμαίων που είχαν αφαιρέσει από το δεύτερο σπίτι, τα οποία και επεστράφησαν στον ιδιοκτήτη τους.

Το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν οι Ρομά κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Οι τέσσερις Ρομά παραπέμφθηκαν σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών