«Έπεισε» 17χρονη να μεταφέρει κοκαΐνη από την Αθήνα στη Ρόδο

«Έπεισε» 17χρονη να μεταφέρει κοκαΐνη από την Αθήνα στη Ρόδο

«Έπεισε» 17χρονη να μεταφέρει κοκαΐνη από την Αθήνα στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3141 ΦΟΡΕΣ

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών και πρόστιμο 50.000 ευρώ

Την ποινή κάθειρξης 8 ετών και το χρηματικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα, διατήρησε χθες και στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 32χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται ότι «έβαλε» 17χρονη να μεταφέρει για λογαριασμό του κοκαΐνη, από την Αθήνα στη Ρόδο!

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον Απρίλιο του 2017 από την αστυνομία και τον Φεβρουάριο του 2018, ο Αλβανός κατηγορούμενος βρέθηκε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και προμήθειας, όπου και κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Κατά της απόφασης ο αλλοδαπός άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε και εξετάστηκε χθες από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο το οποίο όμως δεν μείωσε ούτε μέρα την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί.

Σε ό,τι αφορά την ανήλικη η υπόθεση διαχωρίστηκε ως προς αυτήν και εκδικάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων, το οποίο και την έκρινε αθώα.

Απολογούμενη η κοπέλα είχε δηλώσει πως βρισκόταν σε κατάσταση ανάγκης και δέχτηκε να κάνει τη μεταφορά όμως δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για ναρκωτικά και πως όταν το διαπίστωσε φοβήθηκε, καθώς εκείνη είχε την εντύπωση ότι επρόκειτο για ένα απλό σακίδιο.

Η σύλληψη της 17χρονης Ελληνίδας έγινε την Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 το πρωί, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών.

Πραγματοποιήθηκε στοχευμένος αστυνομικός έλεγχος στην 17χρονη που είχε αφιχθεί στο νησί με πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Ρόδος και βρέθηκε στην κατοχή της, μεταξύ άλλων, μια αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη βάρους (50,7) γραμμαρίων.

Από την εξέλιξη της υπόθεσης προέκυψε ότι η ανήλικη μετέφερε την κοκαΐνη για λογαριασμό του 32χρονου Αλβανού.

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο ελεγχόμενης παράδοσης ναρκωτικών ουσιών και η 17χρονη συνοδεύτηκε υπό την επιτήρηση αστυνομικών σε προκαθορισμένο ραντεβού συνάντησης στην πόλη της Ρόδου, όπου εμφανίστηκε ο 32χρονος, ο οποίος μετά την παραλαβή της κοκαΐνης συνελήφθη.

Η ποσότητα της κοκαΐνης, καθώς και τα επιπλέον πειστήρια που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία άσκησε διώξεις σε βάρος τους και παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Σημειώνεται πως επειδή η 17χρονη ήταν ανήλικη, οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία και σε βάρος των γονιών της για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών