Μιχάλης Σταματιάδης: Η αναλγησία και η κοροϊδία για τα βουνά των σκουπιδιών της Χάλκης, πλησιάζουν στο τέλος τους

Μιχάλης Σταματιάδης: Η αναλγησία  και η κοροϊδία για τα βουνά των σκουπιδιών της Χάλκης, πλησιάζουν στο τέλος τους

Μιχάλης Σταματιάδης: Η αναλγησία και η κοροϊδία για τα βουνά των σκουπιδιών της Χάλκης, πλησιάζουν στο τέλος τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 835 ΦΟΡΕΣ

Τη δική του άποψη για την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο της Χάλκης, εκφράζει με επιστολή του ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού κος Μιχάλης Σταματιάδης.

Στην επιστολή του επισημαίνει συγκεκριμένα:
Ως γνωστόν τα δυόμισι περίπου τελευταία χρόνια, η ανικανότητα, η αναλγησία και η κοροϊδία προς τους πολίτες, από την πλευρά της «ωραίας κοιμωμένης» δημοτικής αρχής του κ. Α. Φραγκάκη, έφτασε να δημιουργήσει τα γνωστά βουνά των απορριμμάτων στο χώρο της δήθεν ανακύκλωσης, και κατά το ίδιο διάστημα, καμιά ανακύκλωση δεν γινόταν στην Χάλκη και συνεχίζει να μην γίνεται, κοροϊδεύοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Οι διαμαρτυρίες των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, υπήρξαν πάμπολλες τα δυόμιση αυτά χρόνια, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τον δήμαρχο και την δημοτική του αρχή, ως «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, οι δημοτικοί σύμβουλοι, με την παρότρυνση των κατοίκων και των επισκεπτών, απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, προκειμένου να βρούμε κάποια βοήθεια, στο τεράστιο ζήτημα που είχε ανακύψει στην Χάλκη, με τα βουνά των σκουπιδιών και τις παρενέργειες τους, που είχαν φτάσει σε επίπεδο περιβαντολογικής καταστροφής.

Τελικά αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες, διαπιστώθηκε ότι η δημοτική αρχή του κ. Α. Φραγκάκη, που έχει διαλύσει τον δήμο Χάλκης, και έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα στο νησί, αντί να τα επιλύει, το μόνο που καταλαβαίνει είναι τον βούρδουλα και την αυστηρότητα των ελεγκτικών αρχών, οι οποίες στην περίπτωση του προβλήματος αυτού, ανταποκρίθηκαν αμέσως και με αποτελεσματικότητα, αναγκάζοντας με τα μέτρα που έλαβαν, να φοβίσουν και ξυπνήσουν από τον λήθαργο τους τον δήμαρχο της Χάλκης και την δημοτική του αρχή.

Δημιουργεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός, ότι ενώ επί δυόμιση χρόνια υπήρχε η εταιρεία που μετέφερε τα σκουπίδια της Χάλκης στη Ρόδο, και κατά τις παιδαριώδεις δικαιολογίες του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, δεν έκανε καλά τη δουλειά της, εντούτοις μόνο μετά την πίεση των ελεγκτικών αρχών, αποφάσισαν να τον κηρύξουν έκπτωτο, (γεγονός που έπρεπε να είχε συμβεί δύο χρόνια πριν) και ξαφνικά άρχισαν να έρχονται στη Χάλκη αλλεπάλληλα φορτηγά της εν λόγω εταιρείας, για να μεταφέρουν τα σκουπίδια στη Ρόδο.

Σήμερα που το μεγαλύτερο μέρος των σκουπιδιών επιτέλους μεταφέρεται, δύο είναι τα σημεία που αισθανόμαστε την ανάγκη να επισημάνουμε:

Πρώτον, ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας, κατοίκους, επισκέπτες και δημοτικούς συμβούλους της Χάλκης, προς τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, που ευαισθητοποιήθηκαν μπροστά στην περιβαντολλογική καταστροφή που δημιούργησε ο δήμαρχος Χάλκης και οι συνεργάτες του, ήτοι την Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου και την Υπηρεσία Περιβάλλοντος της περιφέρειας, χωρίς την βοήθεια των οποίων, ήταν αδύνατον να ταρακουνηθεί και να ξυπνήσει από τον λήθαργο της, η δημοτική αρχή του νησιού μας.

Και δεύτερον, εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, διαβεβαιώνουμε τους δημότες της Χάλκης, ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε σε εγρήγορση, έτσι ώστε να μη ξαναρχίσουν σε λίγο, να στοιβάζονται με τον ίδιο απαράδεκτο τρόπο τα σκουπίδια, όπως στο πρόσφατο εφιαλτικό παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης