Ναυάγιο στην Πύλο: Στους 79 οι νεκροί - Γιατί βυθίστηκε

Ναυάγιο στην Πύλο: Στους 79 οι νεκροί - Γιατί βυθίστηκε

Ναυάγιο στην Πύλο: Στους 79 οι νεκροί - Γιατί βυθίστηκε

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 12624 ΦΟΡΕΣ

Οι άνθρωποι που έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής είναι 104, ενώ 79 είναι οι νεκροί - Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για μεγάλο αριθμό αγνοουμένων.

Νέες φωτογραφίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο που έγινε σε διεθνή ύδατα, 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου. Στο ναυάγιο, υπάρχουν, μέχρι στιγμής, 79 νεκροί και 104 διασωθέντες (όλοι άντρες, καμία γυναίκα και παιδί), και κάθε λεπτό που περνάει οι φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών ενισχύονται καθώς υπάρχουν πληροφορίες ακόμα και για 750 επιβαίνοντες στο σκάφος.

Σε αυτές τις φωτογραφίες φαίνεται το γεμάτο αλιευτικό σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες, λίγο πριν βυθιστεί, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις για δεκάδες αγνοούμενους.

Γιατί βυθίστηκε

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι κύριες εθνικότητες των μεταναστών είναι από Συρία, Πακιστάν και Αίγυπτος. Το πλοίο δεν ήθελε καμία βοήθεια καθώς οι μετανάστες επιθυμούσαν να πάνε στην Ιταλία και όχι στην Ελλάδα.

«Συνεχίζουμε να επιχειρούμε ανοιχτά της Πύλου και θα το κάνουμε και τη νύχτα, με τη συνδρομή του C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας» επιβεβαίωσε ο Νικόλαος Αλεξίου, Πλωτάρχης και εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος στην ΕΡΤ.

Ο κ. Αλεξίου, επιβεβαίωσε ακόμη ότι το ναυάγιο σημειώθηκε σε ένα από τα βαθύτερα σημεία της Μεσογείου. «Προφανώς από κάποια μετατόπιση των ανθρώπων που ήταν μέσα στο πλοίο, αυτό βυθίστηκε», ανέφερε επιχειρώντας να δώσει εξήγηση στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ναυάγιο.

 

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»