Πού πάμε χωρίς γήπεδα κι ακαδημίες στην Α’ Κατηγορία;

Πού πάμε χωρίς γήπεδα κι ακαδημίες στην Α’ Κατηγορία;

Πού πάμε χωρίς γήπεδα κι ακαδημίες στην Α’ Κατηγορία;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 897 ΦΟΡΕΣ

Τα ‘χω πει, τα ‘χω γράψει, τ’ ανέφερα δεκάδες φορές σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια μεταξύ ειδημόνων (λέμε τώρα…) και βαρέθηκα να δίνω… διαλέξεις με ακροατήριο ανθρώπους σχετικούς, όσο να ‘ναι, με το ποδόσφαιρο.

Δεν θ’ αναφερθώ σε συγκεκριμένες ομάδες για να μην δημιουργήσω θέμα, αν και θα ‘πρεπε κάποια στιγμή να τα πούμε διεξοδικά πάνω σ’ ένα ζήτημα αναπτυξιακό καθαρά, με τις όποιες προεκτάσεις ικανοποίησης της ματαιοδοξίας κάποιων παραγόντων κυρίως.

Επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι ομάδα χωρίς δικό της γήπεδο-έδρα για προπονήσεις κι αγώνες και χωρίς ακαδημίες δεν έχει κανέναν λόγο να βρίσκεται στην Α’ Κατηγορία.
Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξουν δικλείδες γι’ αυτό μέσω των προκηρύξεων της Ένωσης, ώστε να πάψουν ν’ ασχολούνται με το ποδόσφαιρο όσοι έχουν λεφτά για… σπατάλη, ανεβάζοντας ομάδες «τρένο», έως ότου κάποια στιγμή το βαρεθούν το παιχνιδάκι και αποχωρήσουν.

Τις προηγούμενες μέρες αναφέρθηκα σε ομάδες, περισσότερο χρήσιμες στην Α’ Κατηγορία παρά σε μια υποβαθμισμένη ερασιτεχνική Γ’ Εθνική, χωρίς πρεστίζ κι αναπτυξιακή προοπτική.

Πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο, μπορούμε να το επεκτείνουμε και στις ομάδες εκείνες που δίνουν ζωή σ’ ένα μικρό χωριό του νησιού μας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να φτάσουν ως την Α’ Κατηγορία με προπονήσεις κι έδρα για τις αναμετρήσεις τους στην πόλη. Φυσικά κανένας πρόεδρος δεν πρόκειται να το δει σοβαρά για λόγους ψηφοθηρίας κι όποιος τα βάλει με τους πολλούς, είναι σίγουρο ότι θα …καρατομηθεί και η επόμενη διοίκηση θα προτιμήσει να βαδίσει στα γνωστά κι ασφαλή ποδοσφαιρικά μονοπάτια.

Ας αξιοποιηθούν επιτέλους όσα γήπεδα απέχουν χιλιόμετρα από την πόλη, τοποθετήθηκε από τους φορείς της αυτοδιοίκησης συνθετικός τάπητας και μένουν… έρημα. Τα παρατηρούμε όλα από λάθος οπτική γωνία και πρέπει κάποια στιγμή ν’ αλλάξουμε τη …ρότα μας, αλλιώς θα μας καταπιεί το σύστημα που ούτως ή άλλως εμείς δημιουργήσαμε.


ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης