Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η μεταφορά και εγκατάσταση 20 νέων μηχανών στη ΔΕΗ Σορωνής

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η μεταφορά και εγκατάσταση 20 νέων μηχανών στη ΔΕΗ Σορωνής

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η μεταφορά και εγκατάσταση 20 νέων μηχανών στη ΔΕΗ Σορωνής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3922 ΦΟΡΕΣ

Πρόκειται για Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (ΗΖ) που θα καλύψουν την αυξημένη ζήτηση

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, η μεταφορά 20 νέων μηχανών (Ηλεκτροπαραγωγικών Ζευγών) τα οποία ενοικίασε η ΔΕΗ από ιδιώτη προκειμένου να εγκατασταθούν στο εργοστάσιο της Σορωνής για να καλύψουν έτσι την αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η απόφαση για την ενοικίαση , μεταφορά και τοποθέτηση των συγκεκριμένων μηχανών, πάρθηκε σε κεντρικό επίπεδο προκειμένου έτσι να μη βρεθεί το νησί της Ρόδου προ ανεπιθύμητων εκπλήξεων στην διάρκεια του καλοκαιριού, όπου η ζήτηση του ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Ένα επιπλέον στοιχείο που επιτάχυνε την διαδικασία τοποθέτησης αυτών των μηχανών, ήταν (σύμφωνα με τα επιτελικά στελέχη της ΔΕΗ σε κεντρικό επίπεδο) ότι οι δύο μηχανές ντίζελ που λειτουργούσαν τα προηγούμενα χρόνια εντός του ΑΗ Σορωνής, παρουσίαζαν συχνές βλάβες και ότι η επιδιόρθωσή τους είχε ένα αυξημένο κόστος.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι πάντως, υποστηρίζουν ότι αν εισακούονταν οι τοποθετήσεις τους και οι προτάσεις τους τα τελευταία χρόνια σε ότι αφορά τη συντήρηση των μηχανών, είναι βέβαιο ότι σήμερα δεν θα απαιτούνταν η εγκατάσταση νέων ΗΖ εντός του εργοστασίου.

Σημειώνεται ότι και παλαιότερα στο εργοστάσιο της Σορωνής υπήρχαν και λειτουργούσαν τέτοιες μονάδες προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες. Για το γεγονός είχαν σημειωθεί έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από την επιτροπή αγώνα κατοίκων της Θεολόγου.

Με τη λειτουργία όμως του νέου εργοστασίου, οι μονάδες αυτές αποφασίστηκε να μεταφερθούν στον νησί της Κρήτης για να καλύψουν τις εκεί ανάγκες.

Η τοποθέτηση αυτή των νέων ΗΖ στο νησί μας, πάντως, γίνεται στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδιασμού σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας και ενόψει της αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος που θα καταγραφεί για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς