Ρ. Δούρου: Να μην εξαφανιστεί η παρακαταθήκη του Ν. Σαντορινιού

Ρ. Δούρου: Να μην εξαφανιστεί  η παρακαταθήκη του Ν. Σαντορινιού

Ρ. Δούρου: Να μην εξαφανιστεί η παρακαταθήκη του Ν. Σαντορινιού

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3412 ΦΟΡΕΣ

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην περιοχή μας είναι να μην εξαφανιστεί η παρακαταθήκη του Νεκτάριου Σαντορινιού, δήλωσε χθες από τη Ρόδο όπου περιοδεύει η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, μέλος της πολιτικής γραμματείας και της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, κα Ρένα Δούρου, η οποία έκανε λόγο για αλαζονεία από πλευράς του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δήλωσή του ότι στις επικείμενες εκλογές θα πρέπει το πέντε να είναι μπροστά απ’ τη Δωδεκάνησο για τη Νέα Δημοκρατία.

Η κα Δούρου, το πρωί του Σαββάτου, συνοδευόμενη από υποψήφιους βουλευτές και στελέχη του κόμματος, περιόδευσε στην πόλη της Ρόδου και το απόγευμα πραγματοποίησε περιοδεία στ’ Αφάντου και συναντήσεις με τον Σύλλογο ΑμεΑ και τον Σύλλογο προστασίας περιβάλλοντος. Σήμερα, θα περιοδεύσουν στη δυτική πλευρά του νησιού, Κρεμαστή, Παραδείσι και Σορωνή.

Χθες το μεσημέρι, η κα Δούρου παραχώρησε συνέντευξη τύπου, πλαισιωμένη από τον γραμματέα της ν.ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ νότιας Δωδεκανήσου, κ. Αντώνη Αποστολίδη και την υποψήφια βουλευτή κα Χρύσα Καραγιάννη, παρουσία των επίσης υποψήφιων βουλευτών κ. Δημήτρη Γάκη και κας Πόλυ Χατζημάρκου όπως και στελεχών του κόμματος.

«Ο στόχος ευθύς εξ αρχής είναι ένας: ο στόχος είναι η παρακαταθήκη του Νεκτάριου Σαντορινιού να μην εξαφανιστεί από την αλαζονεία των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη ότι εδώ, στην περιοχή, θα πρέπει το πέντε να είναι μπροστά στην κάλπη της 25ης Ιουνίου», είπε ξεκινώντας και ανέφερε στη συνέχεια ότι, όπως κάθε φορά που «έχει την τύχη και την τιμή να βρίσκεται σε ένα σπουδαίο νησί, με σπουδαία ιστορία και με μεγάλη συμβολή στο ΑΕΠ της πατρίδας μας, και σήμερα δεν βρίσκεται εδώ τυχαία αλλά γιατί θεωρεί ότι πραγματικά έχουν τεράστια υποχρέωση στο έργο που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε όχι μόνο για το συγκεκριμένο νησί αλλά για την πατρίδα ολόκληρη, δια των εκπροσώπων του στο ελληνικό κοινοβούλιο και στο Υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ-ΑΝΕΛ-Οικολόγων Πράσινων και είναι σίγουρη ότι ο καθένας και η καθεμία τους θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την ανατροπή των συσχετισμών».

Χαρακτήρισε και εκείνη κρίσιμες τις κάλπες της 25ης Ιουνίου και κάνοντας έναν απολογισμό ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης κατόρθωσε να κατηγάγει μία στρατηγική ήττα της απλής αναλογικής και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.

Δηλαδή, ένα αίτημα ώστε η κάλπη να μη νοθεύει τη λαϊκή βούληση και τη λαϊκή κυριαρχία, ο κ. Μητσοτάκης κατόρθωσε πραγματικά να το νικήσει και αυτή τη στιγμή έχει θέσει καινούργια ψευτοδιλήμματα, όπως ότι αν δεν κατορθώσει να έχει αυτοδυναμία να μας πάει και σε τρίτες εκλογές».

Περιοδεύοντας σχεδόν σε όλη τη χώρα, είπε ότι αυτή τη φορά αυτός ο εκβιασμός δεν θα φθάσει και αυτός είναι και ο στόχος της παρουσίας της και στη Ρόδο. Είπε, ακόμη, ότι αν υπάρχει ένα κόμμα που έχει κρυφό πρόγραμμα είναι του κ. Μητσοτάκη.

Την ερχόμενη Κυριακή-συνέχισε-η κάλπη δεν θα πρέπει να έχει το πέντε μπροστά αλλά να έχει μία ανατροπή συσχετισμών ώστε την επόμενη ημέρα η ελληνική κοινωνία να μην υποστεί τις συνέπειες της υλοποίησης του κρυφού προγράμματος του κ. Μητσοτάκη.

Όσο για το σαρωτικό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή μας και στον αντίποδα τις μεγάλες απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κληθείσα η κα Δούρου να σχολιάσει, είπε: «Νομίζω ότι δεν έχει προηγούμενο ο τρόπος με τον οποίο αξιολογήθηκε ένα ποσοστό για το οποίο δεν μπορούσαμε να το έχουμε προβλέψει και πολύ γενναία δια στόματος Αλέξη Τσίπρα έγινε αυτή η παραδοχή, βεβαίως είναι μία παραδοχή για την οποία πολύς λόγος έγινε από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Αυτό που πρέπει να μας πιστώσουν αντίπαλοι και φίλιες δυνάμεις είναι ότι, με γενναιότητα, προσπαθήσαμε, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, να βρούμε εκείνες τις αιτίες που έφεραν το συγκεκριμένο ποσοστό.

Οποιοσδήποτε θεωρεί ότι ακόμα και αρκετές μέρες μετά από την προηγούμενη κάλπη έχει το σύνολο των αιτιών για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ουσιαστικά δίνει προκάτ απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι είναι πλέον της μίας αιτίας αυτό το αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με την κα Δούρου, ΚΕ δια στόματος Αλέξη Τσίπρα έγινε αναφορά τουλάχιστον σε τρεις αιτίες που μπορούν να εξηγήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και έχουν αρχίσει να εξετάζουν, όπως και οι πολιτικοί επιστήμονες, και το ζήτημα των μετατοπίσεων της ελληνικής κοινωνίας.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη σε όλη τη χώρα και η προτεραιότητα είναι, πέρα από τις τρεις αυτές αιτίες, να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις κάλπες της ενισχυμένης αναλογικής με πολύ διαφορετικό τρόπο.

Όσο για τις αιτίες είπε ότι έχασε η απλή αναλογική, επίσης το δίλημμα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης «Μητσοτάκης ή χάος» και ο τρόπος με τον οποίο τα ίδια τα στελέχη και ο Πρόεδρος, που με μεγάλη πολιτική γενναιότητα δεν εξαιρέθηκε αυτού, έδωσαν τη μάχη για το πρόγραμμά τους.

Όσο για την κριτική περί αρρυθμιών στην εκφορά του δημόσιου λόγου, όπως είπε δεν ήταν μόνο οι αβλεψίες και δηλώσεις που δημιούργησαν οργή στον κόσμο που έδωσε τον αγώνα υπέρ του κόμματος, αλλά θα πρέπει να δουν και άλλες αιτίες. Και θεωρεί ότι αν απέναντι σ’ αυτά σταθούν με γενναιότητα και τόλμη μπορούν να ανατρέψουν τους συσχετισμούς.

Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι δεν δίνουν τη μάχη για ν’ ανεβάσουν τα ποσοστά τους ή να είναι απλά ανάχωμα απέναντι «σε μία πολύ επικίνδυνη κυβέρνηση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», αφού το τελευταίο διάστημα άνοιξε η κουβέντα με τον πλέον αδόκιμο και τραγικό τρόπο-αναφερόμενη στο ναυάγιο-για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Θέλουν-τόνισε- να είναι ένα κυβερνητικό κόμμα και ένας πόλος μίας εναλλακτικής πολιτικής και δημοσιονομικά και οικονομικά.

Τέλος, για τα ζητήματα του τουρισμού, είπε ότι τους απασχολεί ότι έχοντας τα εχέγγυα της διακυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θετικό αποτύπωμα, κάνοντας αναφορά στον αείμνηστο Δωδεκανήσιο Υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, φαίνεται ότι εδώ δεν αποτιμήθηκαν και γι’ αυτό δεν μπορεί να ευθύνονται οι πολίτες.

Επανέλαβε, τέλος, ότι, για τους ίδιους η ιστορία του τουρισμού είναι οι υποδομές, οι υπηρεσίες, το περιβάλλον και βεβαίως τα εργασιακά δικαιώματα και σε κανένα από αυτά που είναι οι πυλώνες του τουρισμού δεν έχει να επιδείξει καλές επιδόσεις η απελθούσα κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»