Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε τρία άτομα που είχαν ναρκωτικά

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε τρία άτομα που είχαν ναρκωτικά

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε τρία άτομα που είχαν ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1837 ΦΟΡΕΣ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε χθες το μεσημέρι από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου σε βάρος των τριών ατόμων για τα 155 γραμμάρια κοκαΐνης, 210 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, 1,2 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 5.870 €, ζυγαριά ακριβείας, κ.α. που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Πρόκειται για έναν 30χρονο και μία 23χρονη, Έλληνες και οι δύο, και έναν 36χρονο αλλοδαπό από το Πακιστάν που συνελήφθησαν προχθές (Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, με αφορμή την παραλαβή δέματος από τους δύο Έλληνες για λογαριασμό – όπως ισχυρίζονται σύμφωνα με πληροφορίες- του αλλοδαπού, από μεταφορική εταιρεία.

Χθες το μεσημέρι, οι τρεις συλληφθέντες συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους κ.κ. Μανώλη Κουτσούκο και Στέλιο Κιουρτζή, προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση. Και οι τρεις ζήτησαν και πήραν προθεσμία έως την προσεχή Τρίτη 20 Ιουνίου, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Όλα ξεκίνησαν, όταν στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων που γίνονται σε εταιρείες μεταφορών σε δέματα που διακινούν, την περασμένη Πέμπτη 15 Ιουνίου το απόγευμα, από κλιμάκιο αστυνομικών, με συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε σε μία μεταφορική εταιρεία του νησιού μας, ύποπτο δέμα το οποίο τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση.

Την επόμενη ημέρα το πρωί, δηλαδή την Παρασκευή 17 Ιουνίου, ο 30χρονος μαζί με την 23χρονη μετέβησαν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στη μεταφορική εταιρεία και όταν ο 30χρονος προέβη στην παραλαβή του δέματος, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση επενέβησαν και τον ακινητοποίησαν.

Όπως διαπιστώθηκε το δέμα περιείχε:

• Κοκαΐνη βάρους 155 γραμμαρίων

• Κατεργασμένη κάνναβη (σε μορφή σοκολάτας) βάρους 194,9 γραμμαρίων

• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1 κιλού και 231 γραμμαρίων

Κατά την εξέλιξη της υπόθεσης προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής του αλλοδαπού στη διακίνηση των ναρκωτικών και συγκεκριμένα, ότι για λογαριασμό του 36χρονου Πακιστανού έγινε η παραλαβή του δέματος.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για την «εξυπηρέτηση» αυτή επρόκειτο να πάρουν το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προσαχθεί από τους αστυνομικούς ο 36χρονος Πακιστανός και να συλληφθεί.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες και των τριών εμπλεκομένων κατά τις οποίες στην κατοικία του 30χρονου βρέθηκαν:

• Κατεργασμένη κάνναβη (σε μορφή σοκολάτας) βάρους 15,8 γραμμαρίων

• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 4,6 γραμμαρίων

• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

• Φυσίγγια και κάλυκες πολεμικού όπλου

• Σουγιάδες, μαχαίρια και πτυσσόμενο σιδερένιο γκλοπ

• Κινητά τηλέφωνα

• Αρχαίο νόμισμα

• 5.870 ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο