Αθωώθηκαν τρία μέλη της διοίκησης του «Διαγόρα» κατηγορούμενα για παραβάσεις

Αθωώθηκαν τρία μέλη της διοίκησης του «Διαγόρα» κατηγορούμενα για παραβάσεις

Αθωώθηκαν τρία μέλη της διοίκησης του «Διαγόρα» κατηγορούμενα για παραβάσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1221 ΦΟΡΕΣ

Αθώα κρίθηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, τρία άτομα μέλη της διοίκησης του αθλητικού συλλόγου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», που κατηγορούνταν για φορολογικές παραβάσεις.

Καθώς το μέρος των χρημάτων που οφείλονταν έχει καταβληθεί, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Κατερίνας Βολονάκη και Σεβαστιανού Κούρκουλου, απάλλαξε τους εμπλεκόμενους από την κατηγορία της φοροδιαφυγής που τους «βάραινε», κρίνοντάς τους αθώους.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Δεκέμβριο του 2022 η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου καθώς και τότε είχε καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων και υπολείπονταν μόλις 7.000 ευρώ, το δικαστήριο είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και επέβαλε φυλάκιση 30 μηνών με τριετή αναστολή στο κάθε πρώην μέλος της διοίκησης, καθώς ζητήθηκε εφέσιμη ποινή.

Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση και έτσι η υπόθεση εκδικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο και αθώωσε τους εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπόθεση αφορούσε καταρχήν τον πρόεδρο – διευθύνων σύμβουλο και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου, οι οποίοι φέρονταν να είχαν υποβάλει ανακριβείς περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α. για τη διαχειριστική περίοδο από 1η Ιουλίου 2008 έως 30 Ιουνίου 2009 και με τον τρόπο αυτό να μην απέδωσαν στο Δημόσιο φόρο ύψους 65.200 ευρώ.

Επίσης κατηγορούνταν δύο αντιπρόεδροι του συλλόγου και ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου ότι είχαν υποβάλλει ανακριβείς περιοδικές δηλώσεις Φόρου Προστιθέμενης Αξίας για τη διαχειριστική περίοδο από την 1η Ιουλίου 2009 έως 30 Ιουνίου 2010 και έτσι δεν αποδόθηκε και ο φόρος που αναλογεί την περίοδο αυτή, ύψους 81.671 ευρώ.

Η ίδια κατηγορία βάραινε έναν πρόεδρο, δύο αντιπροέδρους και ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου που φέρονταν ότι δεν είχαν υποβάλει δήλωση Φ.Π.Α. για την διαχειριστική περίοδο από την 1η Ιουλίου 2010 έως τις 30 Ιουνίου 2011 και με τον τρόπο αυτό δεν απέδωσαν στο Δημόσιο τον αναλογούντα φόρο ύφους 70.989 ευρώ.

Βάση του ίδιου κατηγορητηρίου, ο πρόεδρος και δύο αντιπρόεδροι καθώς ένα μέλος του δ.σ. του συλλόγου φέρονταν να μην απέδωσαν στο Δημόσιο παρακρατημένο φόρο επ’ αμοιβής τρίτων για την χρονική περίοδο του 2010 ύψους 6.630 ευρώ και 2011 ύψους 3.641 ευρώ.

Επίσης δύο προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους του σωματείου καθώς και δύο αντιπροέδρους βάραινε η κατηγορία ότι δεν απέδωσαν προς το Ελληνικό Δημόσιο για την χρονική περίοδο του 2007 τα τέλη χαρτοσήμου και τέλη ΟΓΑ ύψους 5.904 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους