ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέα ξενοδοχεία έτοιμα εις Ρόδον, Κάρπαθον, Μεγίστην

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1963: Νέα ξενοδοχεία έτοιμα εις Ρόδον, Κάρπαθον, Μεγίστην

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέα ξενοδοχεία έτοιμα εις Ρόδον, Κάρπαθον, Μεγίστην

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 241 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Παρασκευή 21 Ιουνίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3663

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
ΝΕΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ-
ΚΑΡΠΑΘΟΝ-ΜΕΓΙΣΤΗΝ
Νέον ξενοδοχείον εις Ρόδον - Ο ξενών της Καρπάθου-  Το ξ/χείον Καστελλορίζου
Ήρχισε λειτουργούν ενταύθα το νέον ξενοδοχείον «Ρουαγιάλ» δυνάμεως 80 κλινών και Γ’ κατηγορίας, ιδιοκτησίας του κ. Νικ. Γερονικόλα. Το νέον ξενοδοχείον, πλησίον της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και εις κεντρικήν περιοχήν της πόλεως, θα έχη την δυνατότητα συντόμως να διαθέτη ετέρας 20 κλίνας.

Σήμερον διαθέτει μοντέρνα επίπλωσιν, τηλέφωνα εις όλα τα δωμάτια, ζεστά και κρύα νερά, κεντρικήν θέρμασιν και ασσανσέρ, καθώς και αίθουσαν προσφοράς πρωινού.
Σημειωτέον ότι το ξενοδοχείον «Ρουαγιάλ» ανταποκρίνεται πλήρως προς τας απαιτήσεις των ξένων επισκεπτών της Ρόδου, οι οποίοι ζητούν ευθύνας τιμάς και ανέσεις.

Εις Κάρπαθον
Μεταδίδεται εκ Καρπάθου ότι προωθήθη εις σημαντικόν βαθμόν το θέμα της λειτουργίας του δημοτικού ξενώνος της νήσου, δυνάμεως 8 κλινών, του οποίου συμπληρούται ήδη η επίπλωσις. Η λειτουργία του θα αρχίση τον Ιούλιο. Εν τω μεταξύ το δημοτικόν συμβούλιον Καρπάθου απεφάσισε την σύναψιν δανείου του Δήμου ύψους 700.000 δραχμών διά την αποπεράτωσιν του έργου του ξενώνος δυνάμεως 22 δωματίων, ως επίσης και ετέρου δανείου 250.000 δραχμών διά την ύδρευσιν.


Εις Μεγίστην

Μεταδίδεται εκ Καστελλορίζου ότι το ανεγερθέν εκεί ξενοδοχείον είναι από οικοδομικής πλευράς έτοιμον διά να δεχθή ξένους επισκέπτας και εκδρομείς εκ Ρόδου. Ως γνωστόν το νέον ξενοδοχείον ανηγέρθη διά δωρεάς ομογενών Καστελλοριζίων και με την κρατικήν συμπαράστασιν. Ήδη απομένει η επίπλωσις αυτού και η διενέργεια διαγωνισμού διά την ενοικίασίν του εις επιχειρηματίαν, όστις ουσιαστικώς θα αναλάβη και την τουριστικήν αξιοποίησιν της νήσου».

ΕΚ ΡΟΔΟΥ ΔΙΗΛΘΕΝ ΙΓΚΟΓΝΙΤΟ Ο ΝΤΑΡΡΕΛ
Διήλθεν κατ’ αυτάς ιγκόγνιτο εκ Ρόδου, παραμείνας επί τινάς ημέρας ο γνωστός Βρεττανός συγγραφεύς Λώρες Ντάρρελ, όστις διέμεινε εις ξενοδοχείον της πόλεως. Ο Ντάρρελ ήτο υποψήφιος διά το Βραβείον Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Ο εν λόγω συγγραφεύς, διηύθυνε κατά την περίοδον της Αγγλοκρατίας το Γραφείον Πληροφοριών της Αγγλικής Διοικήσεως. Διά τον Ντάρρελ αναφέρεται ότι είναι φιλέλλην και έχει γράψει πολλά δια την Ελλάδα και διά την Ρόδον. Εν σχέσει προς τον σκοπόν της αφίξεως του εις Ρόδον λέγεται ότι επρόκειτο περί επισκέψεως αναψυςή και ότι ο Ντάρρελ εξεφράσθη εγωμιαστικώς διά την πρόοδον της πόλεως.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ
ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ ΕΙΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Χθες ανεχώρησεν εκ Ρόδου ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης, μεταβαίνων εις Αθήνας και εκείθεν εις Άγιον Όρος, προκειμένου να εκπροσωπήση ως επίσημος προσκεκλημένος την πόλιν της Ρόδου εις τας εκεί εορτάς επ ευκαιρία της Χιλιετηρίδος. Αι εορταί αρχίζουν αύριον εις το Άγιον Όρος παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Αθηναγόρα και μεγάλου πλήθους προσκεκλημένων. Τας εορτάς θα λαμπρύνη διά της παρουσίας του και η Αυτού Μεγαλειότης ο Βασιλεύς Παύλος, ο μόνος Ορθόδοξος Βασιλεύς σήμερον.


Μετά τας εορτάς εις το Άγιον Όρος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Αθηναγόρας θα μεταβή εις Αθήνας και εν συνεχεία, συμφώνως προς πληροφορίας, θα επισκεφθή την Ρόδον και άλλες νήσους της Δωδεκανήσου.

250 ΥΠΕΒΑΛΟΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΛΑΪΚΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Ως ανεκοινώθη άπαντες οι ενδιαφερόμενοι διά την παραχώρησιν των Λαϊκών κατοικιών των περιοχών Αγίου Ιωάννου Κομνηνών, Χρ. Τσιγάντες και Κω υπέβαλον τας σχετικάς αιτήσεως εις το κέντρον Κοινωνικής Προνοίας. Ως γνωστόν οι ενδιαφερόμενοι ανέρχονται εις 250 αι περιπτώσεις δε τούτων θα εξετασθούν υπό του Νομαρχιακού Συμβουλίου Στεγάσεως κατά τας προσεχείς αυτού συνεδριάσεις.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!