Στον Αρχάγγελο θα βρίσκεται αύριο η οφθαλμολογική μονάδα του νοσοκομείου

Στον Αρχάγγελο θα βρίσκεται αύριο  η οφθαλμολογική μονάδα του νοσοκομείου

Στον Αρχάγγελο θα βρίσκεται αύριο η οφθαλμολογική μονάδα του νοσοκομείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1703 ΦΟΡΕΣ

Στο κέντρο υγείας Αρχαγγέλου θα βρίσκεται αύριο Πέμπτη η κινητή οφθαλμολογική μονάδα προκειμένου να εξετάσει δωρεάν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που το επιθυμούν.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά εξόρμηση της μονάδας που δώρισε στο νοσοκομείο της Ρόδου η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, μετά την επίσκεψή της στον Έμπωνα και το ΚΑΠΗ Ρόδου.

Όπως δήλωσε χτες η αντιπεριφερειάρχης υγείας πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας Χαρούλα Γιασιράνη, επόμενος προορισμός θα είναι η νότια Ρόδος και στο μέλλον θα προγραμματιστούν επισκέψεις και σε νησιά.

Για το θέμα δήλωσε χτες τα εξής:
«Την προσεχή Πέμπτη 22 του μήνα η κινητή οφθαλμολογική μονάδα που δωρίσαμε στο νοσοκομείο της Ρόδου και συγκεκριμένα στην οφθαλμολογική κλινική θα βρίσκεται στο κέντρο υγείας Αρχαγγέλου για να εξετάσει δωρεάν τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να εξεταστούν κοντά στο περιβάλλον τους.

Ο λόγος που αγοράσαμε αυτή την κινητή οφθαλμολογική μονάδα είναι ακριβώς αυτός: να δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας που βρίσκονται μακριά από το κέντρο και κοντά τους δεν υπάρχουν οφθαλμίατροι αλλά και μέσω του εθνικού συστήματος υγείας και στην προκειμένη περίπτωση από το νοσοκομείο της Ρόδου με τους ικανούς γιατρούς του να εξεταστούν. Θα βρίσκονται εκεί από το πρωί προκειμένου να εξετάσουν από βρέφη και μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας.

Είναι η τρίτη εξόρμηση της κινητής οφθαλμολογικής μονάδας τον τελευταίο μήνα. Η πρώτη έγινε στο κέντρο υγείας Έμπωνα, όπου εξετάστηκαν περισσότεροι από 60 συμπολίτες μας, από βρέφη 16 μηνών μέχρι και ηλικιωμένοι 98 ετών, όπως μία συμπολίτισσά μας».

Σύμφωνα με την κ. Γιασιράνη αυτή είναι η αξία της δράσης και της προσπάθειας που γίνεται μαζί με το νοσοκομείο της Ρόδου και τους οφθαλμιάτρους, να παρέχονται δηλαδή υπηρεσίες υγείας σε όλες τις ηλικίες, όπως τόνισε.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι κατά τη δεύτερη εξόρμηση στο ΚΑΠΗ της Ρόδου την περασμένη εβδομάδα εξετάστηκαν 34 ηλικιωμένοι συμπολίτες μας μέσα στο χώρο τους χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς καθυστερήσεις και έξοδα.

Αυτή η δράση όπως τόνισε θα συνεχιστεί στο βαθμό που επιτρέπει το πρόγραμμα της οφθαλμολογικής κλινικής και των γιατρών, ώστε να μπορέσουν να προγραμματιστούν και άλλες επισκέψεις.

«Ο επόμενος στόχος είναι να πάμε στη νότια Ρόδο, όπου και εκεί θα δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εξεταστούν είτε προληπτικά είτε τακτικά για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της όρασής τους.

Στόχος είναι να γίνουν εξορμήσεις και στα κοντινά νησιά για τους κατοίκους που έχουν πραγματική ανάγκη να εξεταστούν και δεν έχουν κοντά τους οφθαλμίατρους» κατέληξε η αντιπεριφερειάρχης.

Ολοκληρώθηκε ο στοματικός έλεγχος στους μαθητές
Με την ευκαιρία έκανε γνωστό ότι ο οριζόντιος στοματικός προληπτικός έλεγχος σε συνεργασία με τον οδοντιατρικό σύλλογο Δωδεκανήσου και άλλους εταίρους, που διοργανώθηκε από την περιφέρεια, έχει ολοκληρωθεί, και περιλάμβανε όλα τα παιδιά της Γ’ δημοτικού που κατοικούν στα Δωδεκάνησα.

Μάλιστα η εξόρμηση των γιατρών τερματίστηκε την περασμένη εβδομάδα με την επίσκεψη στην Κάρπαθο. Μάλιστα, όπως είπε, σύντομα μαζί με τον πρόεδρο του οδοντιατρικού συλλόγου θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα όλης αυτής της οριζόντιας δράσης και θα ανακοινώσουν με λεπτομέρειες τα ευρήματα των οδοντιάτρων.

«Είμαι πραγματικά πάρα πολύ χαρούμενη για όλες τις εξετάσεις που γίνονται γιατί ο στόχος ο δικός μας είναι, επειδή η περιφέρειά μας έχει αυτή την ιδιαιτερότητα, δηλαδή τη νησιωτικότητα και την πολυνησία, να δίνουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο νησί να έχουν ίδιες και ίσες υγειονομικές ευκαιρίες με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας που βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία ή ιδιώτες γιατρούς και έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται συχνά. Αυτό το προγραμματίζει η περιφέρεια και το υλοποιούμε με τους αντίστοιχους επιστημονικούς φορείς» υπογράμμισε η κ. Γιασιράνη.

Κοινωνικό παντοπωλείο: μειώθηκαν οι δικαιούχοι
Παράλληλα ρωτήθηκε και για το κοινωνικό παντοπωλείο, για το οποίο τόνισε ότι πλέον οι διανομές γίνονται κανονικά στους δικαιούχους που μάλιστα έχουν μειωθεί, μία ευχάριστη εξέλιξη για την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της.

Η κ. Γιασιράνη δήλωσε σχετικά: «Η ομαλότητα επανήλθε στο κοινωνικό παντοπωλείο, πέρσι τους τελευταίους μήνες του 2022 ξεκίνησαν οι διανομές κανονικά. Έχουμε μεγάλη επάρκεια προϊόντων. Οι άνθρωποι κάθε μήνα παίρνουν τα τρόφιμά τους και μάλιστα παίρνουν και τις δωρεές από τους συμπολίτες μας, που είναι αξιοσημείωτες.

Όταν μας ρωτάνε τι να φέρουν στο κοινωνικό παντοπωλείο ως δωρεά εκείνο που ζητάμε είναι είδη που δε συμπεριλαμβάνονται στα δικά μας βασικά είδη διατροφής. Είναι βρεφικές τροφές και βρεφικά είδη, πάνες, κλπ».

Η κ. Χαρούλα Γιασιράνη
Η κ. Χαρούλα Γιασιράνη

Μιλώντας για τη μείωση των δικαιούχων στάθηκε ιδιαίτερα στους δείκτες ανάπτυξης της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου αλλά και στην αύξηση του πληθυσμού λέγοντας τα εξής: «Έχουμε σημαντική μείωση μετά την επικαιροποίηση των δικαιούχων που κάναμε την περσινή χρονιά και από 950 οικογένειες κατεβήκαμε στις 650 σήμερα.

Αυτό μας δίνει τεράστια αισιοδοξία και χαρά καθώς το βασικότερο κριτήριο για να ενταχθεί κάποιος στο κοινωνικό παντοπωλείο είναι το εισόδημα μίας οικογένειας.
Αυτό σημαίνει ότι έχουν ανέβει τα εισοδήματα, η ανάπτυξη αυτού του τόπου έχει γίνει γνωστή από τους πιο επίσημους φορείς.

Υπάρχει αύξηση πληθυσμού, κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος εδώ έχει την ευχέρεια και να ζήσει με αξιοπρέπεια και να δημιουργήσει και την οικογένειά του.

Πίσω από αυτό υπάρχει σκληρή δουλειά από την πλευρά μας. Η περιφερειακή αρχή από το 2014 και μέχρι σήμερα κάνει σκληρή δουλειά κάθε μέρα προς κάθε κατεύθυνση. Εμάς μας ενδιαφέρει οι νησιώτες να ζουν με αξιοπρέπεια, να έχουν ευημερία, και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης στον τόπο τους, ώστε να μη φεύγουν από τα νησιά».

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών