Κριτική του Κοσμά Σφυρίου στην Ντόρα Μπακογιάννη

Κριτική του Κοσμά Σφυρίου στην Ντόρα Μπακογιάννη

Κριτική του Κοσμά Σφυρίου στην Ντόρα Μπακογιάννη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 928 ΦΟΡΕΣ

Σε δήλωσή του ο κ. Κοσμάς Σφυρίου, αναφέρει τα εξής:

«Η κα Μπακογιάννη μίλησε προχθές στη Ρόδο και αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα.
Απ’ αυτά, η αναφορά της στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν στο πλαίσιο εθνικής στρατηγικής, για την οποία απαιτείται εθνική συνεννόηση, και δεν κάνω αρνητικά σχόλια.

Δε μπορώ όμως, να μην σχολιάσω την απόκρυψη - εκ μέρους της - της ακρίβειας, όταν μιλά για εισοδηματικά ζητήματα και αυξήσεις μισθών. Και δυστυχώς, για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, έχει δίκιο ο Ο.Ο.Σ.Α και όχι η κα Μπακογιάννη. Γιατί; Απλούστατα, γιατί ο Ο.Ο.Σ.Α αφαιρεί την αύξηση του κόστους ζωής και υπολογίζει, πως είχαμε μείωση 7,4% και όχι αύξηση αγοραστικής δύναμης μισθών, συντάξεων.

Αναφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρόδου, υποσχόμενη, ότι: «ΘΑ φέρουμε γιατρούς στα νησιά...» και ότι το νοσοκομείο «ΘΑ γίνει, όπως το προσδοκούν οι Ροδίτες...». Επειδή όμως η Ν.Δ κυβερνούσε, αυτοδύναμη, κατά την τετραετία 2019 - 2023, αν είχε γίνει κάτι θετικό στο Ε.Σ.Υ και στο νοσοκομείο, θα το διατυμπάνιζε η κα Μπακογιάννη. Αυτό δεν έγινε και οι νέες υποσχέσεις γίνονται, για να καλυφθεί το γεγονός, πως για τα νοσοκομεία μας πέρασε μια χαμένη 4ετία!

Τέλος, η κα Μπακογιάννη μετέφερε το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι: «Την προσεχή τετραετία η νησιωτικότητα θα βρει την πλήρη έκφραση της και οι νησιώτες την πλήρη δικαίωση τους». Καλά στα 4 χρόνια που κυβέρνησε, γιατί δεν έπραξε κάποια πολιτική για τη νησιωτικότητα;

Π.χ. για την επαναθέσπιση των μειωμένων συντελεστών του Φ.Π.Α, τώρα που υπάρχει σχετική έγκριση του ECOFIN της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν υπήρχε πολιτική βούληση, θα τους είχε νομοθετήσει. Όπως το έπραξε η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ το 1986 (και το εφάρμοσε από 1η/1ου/1987), και μάλιστα παίρνοντας την έγκριση της Ε.Ε εκ των υστέρων.

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια