Δηλώσεις του Τάκη Πότσου για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας στα Δωδεκάνησα

Δηλώσεις του Τάκη Πότσου για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας στα Δωδεκάνησα

Δηλώσεις του Τάκη Πότσου για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1191 ΦΟΡΕΣ

Στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της υγείας στα Δωδεκάνησα και τη χώρα, όπως και σε άλλα θέματα της τοπικής επικαιρότητας, αναφέρθηκε χθες, σε δηλώσεις του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, κ. Τάκης Πότσος.

Καταρχάς, ο κ. Πότσος, εξήγησε ότι θέλησε να αναφερθεί στην υγεία, μετά τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνου Κόνσολα αλλά και του ίδιου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι «τα προβλήματα της υγείας δεν έχουν χρώμα και δεν έχουν κόμματα».

Σ’ αυτό, λοιπόν, απαντούν ότι χρώμα έχουν και αυτό είναι... το μαύρο, «όπως η πολιτική η οποία εφαρμόστηκε όλα αυτά τα χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις για να φθάσουμε σ’ αυτή τη σημερινή κατάσταση», όπως είπε. Συμπλήρωσε λέγοντας: «Προσπαθούν άπαντες να αποποιηθούν των ευθυνών τους, αλλά έχουν ευθύνες όλοι. Μήπως δεν είναι πολιτικό έγκλημα το γεγονός ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στο νοσοκομείο της Ρόδου;

Μήπως δεν είναι πολιτικό έγκλημα το γεγονός ότι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία στο νησί της Ρόδου; Μήπως δεν είναι πολιτικές οι ευθύνες όταν άνθρωποι φεύγουν αβοήθητοι κυριολεκτικά σε μία περιοχή της Ρόδου για την οποία κάποιοι καμαρώνουν βάζοντας μπροστά τα νούμερα της αύξησης του τουριστικού προϊόντος;». Είπε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν δεδομένο ότι θα προωθούσε την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της υγείας, και αυτό ακολούθησαν πιστά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και πολύ περισσότερο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατέχει τα πρωτεία με το Νοσοκομείο στη Σαντορίνη.


Αναφέρθηκε και στο υγειονομικό ισοδύναμο (σ.σ. πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) λέγοντας ότι δεν το αναλύουν γιατί θα φανερωθούν οι θέσεις τους που είναι η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της υγείας. Είναι δεδομένο τόνισε, ότι από τη στιγμή που έχουν κοινή πολιτική όσο αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης και θα υπάρξει περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης της υγείας κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση το επόμενο διάστημα.


Ο κ. Πότσος θέλησε να κάνει και ένα σχόλιο για τις «μεταγραφές», όπως είπε, λέγοντας ότι είναι καθημερινό φαινόμενο σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης «και αυτό αποδεικνύει και αναδεικνύει την ορθότητα της θέσης μας: Ότι, πολιτικά, δεν τους χωρίζει τίποτα». «Φανταστείτε-συνέχισε-την αντιπολίτευση που θα κάνει του ΠΑΣΟΚ όταν τα στελέχη του, το ένα μετά το άλλο, βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου ο οποίος στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία και θα υλοποιήσει την κυβερνητική πολιτική.

Αυτό ισχύει και για τους κυρίους του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στο ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου, και στήριξαν «με νύχια και με δόντια», ανθρώπους και παρατάξεις για να βρίσκονται εκεί. Απίστευτη αντιπολίτευση», είπε και κάλεσε τον ροδιακό λαό να συμπεράνει ποιοι ήταν αυτοί που στάθηκαν αποκούμπι στους αγώνες των εργαζομένων και το ίδιο θα κάνουν και αύριο, και να ψηφίσει την Κυριακή το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.


Αναφέρθηκε, τέλος, και σε αυθαιρεσίες στις παραλίες και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται πολλά χρόνια σ’ αυτές.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο