Αντ. Καμπουράκης: Επίτευγμα η σύμβαση για την Παλιά Πόλη

Αντ. Καμπουράκης: Επίτευγμα η σύμβαση για την Παλιά Πόλη

Αντ. Καμπουράκης: Επίτευγμα η σύμβαση για την Παλιά Πόλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1219 ΦΟΡΕΣ

Αναφορικά με την υπογραφή της νέας προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη, σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντ. Καμπουράκης αναφέρει τα εξής:


«Θεωρώ την υπογραφή της συγκεκριμένης Νέας Προγραμματικής Σύμβασης, ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της θητείας μας.

Να πούμε καταρχάς, ότι η προηγούμενη προγραμματική σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη, είχε υπογραφεί το 1984, πριν από 39 ολόκληρα χρόνια. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάδειξη, ενός από τα πιο ξεχωριστά σημεία του νησιού μας. Και ενός από τα βασικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα, σε όλο τον κόσμο.


Η σημερινή δημοτική αρχή, μέσα από μια επίμονη και απαιτητική συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, την περιφέρεια Ν.Α., τους αρχαιολόγους μας και τους εμπλεκόμενους φορείς του νησιού μας, κατάφερε αυτή την προγραμματική σύμβαση, για την πρόοδο και την ευημερία και του μνημείου και της κοινωνίας.

Μια Σύμβαση που περιλαμβάνει έργα και μελέτες ύψους 63,5 εκατομμυρίων, τα οποία θα αναδείξουν τη μοναδικότητα της Μεσαιωνικής μας Πόλης, και το πώς έχουμε καταφέρει να εναρμονίσουμε την Οικιστική και την Εμπορική Δραστηριότητα, εντός αυτής.
Η σύμβαση περιλαμβάνει μελέτες και προγράμματα, αξιοποίησης ακινήτων διαχείρισης ΟΔΑΠ, αναπλάσεις τμημάτων του Ιστορικού Κέντρου, μελέτη Αποκατάστασης και ανάδειξης του Καταλανικού Αρχοντικού, υπόγεια δίκτυα φωτισμού, εγκατάσταση ΑΠΕ, αποκαταστάσεις κτηρίων, αναπλάσεις πλατειών, επαναλειτουργία Δημοτικών Λουτρών, ανάδειξη και διαμόρφωση του αρχαιολογικού

χώρου των αρχαίων Νεωρίων και των Μεσαιωνικών Κήπων, δημιουργία υπαίθριας γλυπτοθήκης, διαμόρφωση υπαίθριου μουσείου στο Μώλο των Μύλων, κ.α. πολλά. Σχεδιάζεται δε η αρίθμηση θέσεων, ειδικά για τους μόνιμους κατοίκους και ειδική σήμανση, ώστε να έχουν πάντοτε τη δική τους αποκλειστική θέση.

Η αναβάθμιση της Μεσαιωνικής Πόλης, θα είναι αξιοσημείωτη και εντυπωσιακή. Ενώ, όλη αυτή η διαδικασία θα γίνει και βέβαια σε διαβούλευση, με κατοίκους και επαγγελματίες».

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»