Δίωξη για ανθρωποκτονία εναντίον του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού

Δίωξη για ανθρωποκτονία εναντίον του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού

Δίωξη για ανθρωποκτονία εναντίον του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 13545 ΦΟΡΕΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ασκήθηκε πριν από λίγο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω σε βάρος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», σήμερα το μεσημέρι, η δικογραφία με όλα τα στοιχεία και το προανακριτικό υλικό που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω με τη συνδρομή του κλιμακίου Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παραδόθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω και άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός προχώρησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βάρος του 32χρονου αλλοδαπού.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η συγκεκριμένη δικογραφία αναμένεται πλέον να συνενωθεί με αυτή που υπάρχει για την αρπαγή της 27χρονης Πολωνής, σε βάρος του Μπαγκλαντεσιανού ο οποίος και θα κληθεί να απολογηθεί στον ανακριτή Κω και να δώσει εξηγήσεις για το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται.

Πρόσθετα στοιχεία στην όλη υπόθεση και απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που υπάρχουν εκτιμάται ότι θα δώσουν και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. που γίνονται σε πειστήρια και DNA και τα οποία δεν έχουν ακόμη σταλεί. Όπως επίσης και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έχει γίνει στη σορό της άτυχης 27χρονης κοπέλας από τον ιατροδικαστή κ. Παναγιώτη Κοτρέτσο.

Σημειώνεται πως ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, που από την αρχή θεωρούνταν βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της Αναστάζια, χθες απολογήθηκε στον ανακριτή Κω για την αρπαγή της και αμέσως μετά κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Βάσει πληροφοριών, ο 32χρονος αλλοδαπός απολογούμενος για το αδίκημα της αρπαγής αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ότι δηλαδή είχε ερωτική επαφή με την άτυχη Πολωνή, αλλά με τη θέληση της.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η ΕΛΑΣ κατέχει ένα νέο στοιχείο που προκαλεί ανατροπή στα μέχρι στιγμής δεδομένα για τον τόπο της δολοφονίας της Αναστάζια.

Ειδικότερα, η ΕΛΑΣ φέρεται ότι διαθέτει βιντεοληπτικό υλικό από άλλη κάμερα, που δείχνει τον Μπαγκλαντεσιανό και την Αναστάζια πάνω στο μηχανάκι του, ενδεχομένως φεύγοντας από το σπίτι του κατηγορούμενου. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, οι αρχές εκτιμούσαν ότι η δολοφονία έγινε εντός του συγκεκριμένου σπιτιού, το οποίο έγινε «φύλλο και φτερό».

Η κίνηση με το μηχανάκι καταγράφηκε κοντά στο σπίτι του κατηγορούμενου και το εύρημα φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με το υλικό, ο Μπαγκλαντεσιανός, λίγη ώρα μετά, επέστρεψε σπίτι και έφυγε και πάλι. Πηγές από την αστυνομία υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται ο 32χρονος να σκότωσε την Αναστάζια σε εξωτερικό χώρο και στη συνέχεια να γύρισε σπίτι για να πάρει το σεντόνι και τις σακούλες όπου βρέθηκε καλυμμένη η σορός της. Στο σπίτι του επέστρεψε στις 5 το πρωί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτός είναι και ο λόγος όπου εχτές το απόγευμα κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση ο Πακιστανός συγκάτοικος του 32χρονου καθώς στην αρχική του κατάθεση είχε υποστηρίξει πως ο 32χρονος και η 27χρονη είχαν αποχωρήσει από το σπιτι και μετά από ώρες είχε επιστρέψει ο Μπαγκλαντεσιανος.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αναφορές ότι η δολοφονία έγινε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η Αναστάζια.

Αναμένονται οι εξετάσεις DNA και οι ιστολογικές αναλύσεις

Πλέον, οι αρχές αναμένουν τα ευρήματα των εξετάσεων DNA και τις ιστολογικές αναλύσεις, που αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Επιπλέον, οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή, για τον εντοπισμό στοιχείων που θα δέχουν την υπόθεση.

Οι αρχές εστιάζουν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η δολοφονία της Αναστάζια και στον εντοπισμό της σορού της σε σημείο που είχε ερευνηθεί τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν είχε εντοπιστεί τίποτα.

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Προσλήψεις στον δήμο Κω

Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Έκλεψε τον εργοδότη του

Αεροδιακομιδή για 30χρονο πολυτραυματία από την Κω στο Ηράκλειο

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κως: Αλλοδαπός παρενόχλησε 15χρονη σε Ίντερνετ καφέ