Το κίνημα «Πράσινο και Μωβ» έχει ψηφοδέλτιο στα Δωδεκάνησα

Το κίνημα «Πράσινο και Μωβ» έχει ψηφοδέλτιο στα Δωδεκάνησα

Το κίνημα «Πράσινο και Μωβ» έχει ψηφοδέλτιο στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1847 ΦΟΡΕΣ

Τα όσα πρεσβεύει το οικολογικό κίνημα «Πράσινο και Μωβ» που κατέρχεται στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, παρουσίασαν, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δήμου Ρόδου, υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη του.

Συγκεκριμένα, μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές κ. Αλέξανδρος Λουϊζίδης και κα Αναστασία Διακοσταυριανού καθώς και ο κ. Δημήτρης Σκουρέλος, εκπαιδευτικός, ο οποίος δεν είναι υποψήφιος, εκπροσωπώντας το πανευρωπαϊκό κίνημα Volt το οποίο έχει προτεραιότητά του την ενίσχυση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Επίσης, διαβάστηκε μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή από την Κάσο κ. Κωνσταντίνου Φούντη. Στη συνέντευξη τύπου μίλησε μέσω zoom και ο κ. Δομήνικος Χρυσίδης, συνεπικεφαλής του ψηφοδελτίου «Πράσινο και Μωβ».

Δίνοντας το στίγμα του κινήματος ο κ. Λουιζίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι σ’ αυτές τις εκλογές δεν είναι μόνοι τους αφού έχουν συγκροτήσει «μια πολύμορφη και δυναμική συμμαχία» η οποία αποτελείται από εφτά κόμματα και συγκεκριμένα: την Οικολογία Πράσινη Λύση, τους Πράσινους, τους Πράσινους - Αλληλεγγύη, τους Πειρατές Ελλάδας, το Κόμμα για τα Ζώα, το Βολτ Ελλάδας και το Οικοφεμινιστικό κίνημα Κύκλος.

«Μαζί, έχουμε ως στόχο να προσφέρουμε σύγχρονες, βιώσιμες, οικολογικές, οικονομικές και κοινωνικές απαντήσεις, με αλληλεγγύη και σεβασμό προς τους ανθρώπους, τη φύση και τα ζώα», συμπλήρωσε.

Επίσης, έχουν την επίσημη υποστήριξη των Ευρωπαίων Πράσινων (European Greens) και στοχεύουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μέσω της συμμαχίας του «ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ» και να καλέσουν όλους όσους συμμερίζονται τις πολιτικές τους αρχές και θέσεις να συμπορευτούν μαζί τους σε αυτό το πολιτικό κίνημα για τη φύση και την κοινωνία.

Ανέφερε, ακόμη, ο κ. Λουϊζίδης: «Για να επιτύχουμε τον στόχο μας, πρέπει να επενδύσουμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, και να προωθήσουμε την ενεργειακή απόδοση σε κτίρια και μεταφορές. Είναι επίσης αναγκαίο να προωθήσουμε την αειφόρο γεωργία και τη διαχείριση των αποβλήτων, καθώς και να προστατεύσουμε τα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα.

Επιπλέον, πρέπει να ενισχύσουμε τις προσπάθειες για την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα θέματα του περιβάλλοντος. Η εκπαίδευση είναι κλειδί για την αλλαγή συμπεριφορών και την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών στην καθημερινή ζωή...».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας