Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι δημοπρασίες των παραλιών της ΕΤΑΔ

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι δημοπρασίες των παραλιών της ΕΤΑΔ

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι δημοπρασίες των παραλιών της ΕΤΑΔ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2246 ΦΟΡΕΣ

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι δημοπρασίες για τις παραλίες της ΕΤΑΔ στη Ρόδο αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες υπεγράφη το πολυαναμενόμενο συμφωνητικό μεταξύ του δήμου Ρόδου και της Εταιρείας.

Ως γνωστόν, πρόκειται για την εκμετάλλευση των παραλιών που θεωρούνται τα «φιλέτα» του νησιού της Ρόδου και εκτείνονται από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΡ μέχρι τις «Κάτω Πέτρες», από τα Κρητικά έως την παραλιακή ζώνη της Ιαλυσού και η παραλία Τσαμπίκας και για τις οποίες με άρθρο σε πρόσφατο νομοσχέδιο η κυβέρνηση αφαίρεσε τη διαχείρισή τους από τον δήμο (σ.σ. όπως και σε άλλους δήμους ανά τη χώρα) και την έδωσε στην ΕΤΑΔ. Αυτό, βέβαια, ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις τόσο από τους ίδιους τους δραστηριοποιούμενους όσο και από την πλευρά της δημοτικής αρχής και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από επίμονη προσπάθεια του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη προς την ΕΤΑΔ, ώστε να πραγματοποιηθούν και φέτος οι δημοπρασίες για τα πόστα από τον δήμο, δια ζώσης, και η σύμβαση με τους δραστηριοποιούμενους να είναι για τρία χρόνια εκμετάλλευσης, και βέβαια τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου, η ΕΤΑΔ συμφώνησε.

Έκτοτε, αναμενόταν η υπογραφή αυτού του μνημονίου συνεργασίας ή συμφωνητικού, ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση παρά το γεγονός ότι η σεζόν ξεκίνησε δυναμικά από νωρίς και οι άνθρωποι ήθελαν να «κατέβουν» στις παραλίες.

Οι πληροφορίες θέλουν, λοιπόν, αυτό το συμφωνητικό να έχει υπογραφεί τις προηγούμενες ημέρες και οι δημοπρασίες να γίνονται στην εκπνοή του Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για 35 προτιμησιακά ενώ τα πόστα για ομπρέλες και θαλάσσια μέσα αναψυχής είναι πάνω από 150. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι οι τιμές αναμένεται να είναι αυξημένες κατά 5% ή και λίγο περισσότερο σε σχέση με την τριετία 2020-2022 επειδή αυτή ήταν η περίοδος που είχε επηρεαστεί από την πανδημία και είχαν δοθεί γενναίες εκπτώσεις, τόσο από το Κράτος όσο και από τον δήμο, προκειμένου να βοηθηθούν οι δραστηριοποιούμενοι.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη