Κάσσεντ Χαρμπ: Πολύ καλά εξελίσσεται η σεζόν για το yachting στη Ρόδο

Κάσσεντ Χαρμπ: Πολύ καλά εξελίσσεται η σεζόν για το yachting στη Ρόδο

Κάσσεντ Χαρμπ: Πολύ καλά εξελίσσεται η σεζόν για το yachting στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1519 ΦΟΡΕΣ

«Η σεζόν για το yachting ξεκίνησε πάρα πολύ καλά τον Απρίλιο στη Ρόδο, καθώς είχαμε και το καθολικό Πάσχα και τη γιορτή των μουσουλμάνων και καταγράφηκε πολύ καλή κίνηση, όμως το Μάιο -όπως συμβαίνει κάθε χρόνο- είχε μεγάλη κάμψη. Όλα τα μηνύματα δείχνουν ότι θα πάει καλά το φετινό καλοκαίρι ο θαλάσσιος τουρισμός».

Αυτό δήλωσε στον Real Voice 99.5 και την εκπομπή «Πρώτη Καλημέρα» ο ναυτιλιακός πράκτορας Κάσσεντ Χαρμπ, μιλώντας στους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή, για τον θαλάσσιο τουρισμό και ειδικότερα το yachting στη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, ειδικά για τη Σύμη και τη Λέρο, που είναι και στις πρώτες προτιμήσεις Τούρκων επισκεπτών από τα απέναντι παράλια που επιλέγουν για τις διακοπές τους με πολυτελή σκάφη αγκυροβόλιο σε κάποια από τα νησιά μας.

Μάλιστα αυτή την εβδομάδα αναμένονται πολλά σκάφη στην περιοχή μας λόγω της εορτής των μουσουλμάνων.

Ο κ. Κάσσεντ Χαρμπ επισήμανε ότι χάσαμε τα μεγάλα yachts από την Ελλάδα που πάνε Τουρκία, γιατί οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τους είναι Ρώσοι κροίσοι και δεν έρχονται στη χώρα μας, λόγω του καθεστώτος που ισχύει εξαιτίας του πολέμου με την Ουκρανία.

«Ελπίζουμε μετά τον πόλεμο να τα ξαναδούμε στην περιοχή μας», ανέφερε σχετικά.

Αναφερόμενος στα θέματα υποδομών που χρειάζονται βελτιωτικές παρεμβάσεις, είπε μεταξύ άλλων ότι μας λείπει από τη Ρόδο μεγαλύτερη μαρίνα.

«Στην Κολώνα από 23 που ήταν οι θέσεις για τα yacht, μας έμειναν 16-17 γιατί έβαλαν τα ημερόπλοια και ρυμουλκά, με αποτέλεσμα να περιορισθεί ο χώρος για τα πολυτελή σκάφη, τα οποία δεν είναι εύκολο να κάνουν ελιγμούς για την προσέγγισή τους στο σημείο. Εκεί δε που είναι τα ημερόπλοια στη μαρίνα Μανδρακίου θα έπρεπε να είναι με σκάφη όπως τη μαρίνα του Μονακό.

Η εικόνα για τις υποδομές είναι αντίστοιχη σε όλα τα νησιά, όπου οι δημοτικές αρχές θα πρέπει να σκύψουν στο θέμα αυτό και να δουν το ζήτημα για την ανάπτυξη του yachting που θα φέρει επιπλέον σημαντικά έσοδα στην τοπική οικονομία».

Διαβάστε ακόμη

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου