Ρόδος: Φωνή απόγνωσης από μητέρα που ήταν μέσα στο σπίτι με τα παιδιά της την ώρα της διάρρηξης

Ρόδος: Φωνή απόγνωσης από μητέρα που ήταν μέσα στο σπίτι με τα παιδιά της την ώρα της διάρρηξης

Ρόδος: Φωνή απόγνωσης από μητέρα που ήταν μέσα στο σπίτι με τα παιδιά της την ώρα της διάρρηξης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 13173 ΦΟΡΕΣ

Μπαράζ διαρρήξεων στην πόλη και στα χωριά - Έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους

«Μπαράζ» διαρρήξεων καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες τόσο σε χωριά όσο και στην πόλη της Ρόδου, δημιουργώντας αίσθημα φόβου και ανασφάλειας στους πολίτες.

Στις περισσότερες από τις περιπτώσεις, όπως προκύπτει και από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές ασφαλείας, πρόκειται για μικρές ομάδες Ρομά, στις οποίες μάλιστα συμμετέχουν και ανήλικοι. Στην μία περίπτωση των Κοσκινού, οι δράστες συνελήφθησαν.

Μιλώντας πριν από λίγο στη "Ρ" κάτοικος της περιοχής Κοσκινού, στην οικία της οποίας εισέβαλαν πριν από τρεις μέρες 3 ρομά, υποστήριξε ότι τρία εικοσιτετράωρα μετά, ούτε η ίδια αλλά ούτε και τα παιδιά της μπορούν να ηρεμήσουν. Επισήμανε συγκεκριμένα, τα εξής:

"Καλησπέρα την Πέμπτη μπήκαν στο σπίτι μου 3 Ρόμα καιμας έκλεψαν ενώ ήμουν στον κάτω όροφο με τα παιδιά μου.στις 17:30 το απόγευμα! Η κάμερα μέσα έπιασε τον έναν στο πρόσωπο και η ασφάλεια τον συνέλαβε. Την έξω καμερα την ξηλωσαν (όπως φαίνεται και στο βίντεο) ενώ ο μικρός ετών 15 που συνελήφθη μου είπε που την πέταξαν και την βρήκα έχω βίντεο κ από τους άλλους δύο που όπως φαίνεται είναι οι ίδιοι με αυτούς που επιχείρησαν την άλλη μέρα να κλέψουν σπίτι στα Κολύμπια. Μεχρι το φαγητό από την κατσαρόλα έφαγαν που βρήκαν στην κουζίνα του σπιτιού μας. Ήμουν τυχερή που δεν ανέβηκα εκείνη την στιγμή πάνω εγώ ή τα παιδιά μου! Ο μεγάλος μου που είναι 4 κλαίει συνέχεια κ φοβάται πολύ από εκείνη την ώρα

Εγώ νομίζοντας ότι ήταν πάνω ο σύζυγος δεν πήγα και ήμουν πολύ τυχερή γι αυτό! Σας παρακαλώ δημοσιοποιήστε το γεγονός μήπως γίνει κάτι .Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση έχω 3 βράδια να κοιμηθώ!"

Όπως καταγγέλλουν στη «Ροδιακή» κάτοικοι του νησιού μας, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των περιστατικών κλοπών που καταγράφονται όχι μόνο στη πόλη της Ρόδου αλλά και σε χωριά του νησιού μας.

Ειδικότερα, βάσει των ίδιων καταγγελιών, προχθές οι δράστες μπήκαν σε τρεις κατοικίες στην Ιαλυσό, αλλά και στην πόλη της Ρόδου, ενώ κλοπές διαπιστώθηκαν σε κατοικίες στ’ Αφάντου και στα Κολύμπια.Οι άγνωστοι δράστες αφού βρίσκουν τρόπους να εισέλθουν στις κατοικίες, ορισμένες φορές και από ανοικτές μπαλκονόπορτες λόγω της ζέστης του καλοκαιριού, ψάχνουν τιμαλφή κυρίως και χρήματα, ενώ δεν αφήνουν και οτιδήποτε άλλο τους «γυαλίσει». Τις περισσότερες δε φορές, όπως στην περίπτωση συμπολίτη μας, για να βρουν όλα αυτά, αδειάζουν ντουλάπες και συρτάρια και γενικά δημιουργούν μία κατάσταση χάους στο σπίτι. Τα περιστατικά έχουν καταγγελθεί στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, οι οποίες και διενεργούν έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Πάντως είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνονται και από τους πολίτες όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών, και ιδίως να μην αφήνουμε ανοικτά παράθυρα και πόρτες, ανεξαρτήτως σε ποιο όροφο βρίσκεται το διαμέρισμά τους. Άλλωστε αντίστοιχα περιστατικά που έχουν καταγραφεί


Στο μεταξύ, ένας 15χρονος Ρομά συνελήφθη προχθές βράδυ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για τις κλοπές σε ένα σπίτι στα Κοσκινού και μίας αποθήκης στ’ Ασγούρου, μαζί με άλλους τρεις ομόφυλούς του, που διαφεύγουν της σύλληψης και αναζητούνται.


Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από την αστυνομία, ο 15χρονος μαζί με δύο 23χρονους και έναν 42χρονο Ρομά, στις 21 Ιουνίου 2023 το μεσημέρι διέρρηξαν αποθήκη στην περιοχή Ασγούρου από όπου και αφαίρεσαν ηλεκτρολογικό υλικό αξίας 300 ευρώ.


Οι ίδιοι δράστες στις 22 Ιουνίου 2023 το απόγευμα μπήκαν σε κατοικία στα Κοσκινού από ανασφάλιστο παράθυρο και αφαίρεσαν κατά περίπτωση το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, και τιμαλφή. Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, καθώς και το ποσό των 40€ που κατείχε ο ανήλικος συλληφθείς.


Σημειώνεται πως οι δύο 23χρονοι και ο 42χρονος δεν συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου, καθώς κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα κινηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών