ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Από ημερών υπό του Ο.Τ.Ε. τοποθετούνται 150 νέα τηλέφωνα εις την Ρόδον

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1963: Από ημερών υπό του Ο.Τ.Ε. τοποθετούνται 150 νέα τηλέφωνα εις την Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Από ημερών υπό του Ο.Τ.Ε. τοποθετούνται 150 νέα τηλέφωνα εις την Ρόδον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 358 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Πέμπτη 27 Ιουνίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3668

 

ΑΠΟ ΗΜΕΡΩΝ ΥΠΟ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε.
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ 150 ΝΕΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Υπολείπονται 450 ανικανοποίητοι
Ως ανεκοινώθη αρμοδίως, κατόπιν εγκρίσεως του Ο.Τ.Ε. ήρχισεν η τοποθέτησις τηλεφώνων εις την Ρόδον διά την κάλυψιν των υφισταμένων αναγκών. Οι νέοι αριθμοί, τετραψήφιοι άπαντες, είναι συνολικώς 150 και το έργον των νέων τηλεφωνικών συνδέσεων έχει αρχίσει από τινών ημερών. Εν τω μεταξύ, εγνώσθη ότι βραδύτερον θα τοποθετηθούν και άλλα τηλέφωνα. Πάντως το σύνολον των αιτήσεων ανέρχεται εις 600 και ικανοποιούνται μόνον 150-170, χωρίς προοπτικήν ταχείας τακτοποιήσεως των υπολοίπων.
Εξ άλλου, εντός του Ιουλίου θα περατωθούν αι εργασίαι τοποθετήσεως εις την Ρόδον του τηλετυπικού Κέντρου. Το εν λόγω κέντρον θα λειτουργήση αμέσως, η σύνδεσις δε θα γίνεται αυτομάτως διά του Κέντρου.

ΚΑΤΑ ΘΕΤΙΚΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
Ο κ. ΠΑΤΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ
ΝΕΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΝ ΧΩΡΙΟ
Ανεχώρησε χθες την εσπέραν εκ Ρόδου ο κ. Γεράσιμος Πατρονικόλας, όστις είχεν αφιχθή διά την ρύθμισιν τουριστικών θεμάτων. Μεταξύ άλλων ο κ. Πατρονικόλας ησχολήθη με το θέμα της προεργασίας διά την ανέγερσιν νέου πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος τύπου «Μιραμάρε» εις Ρόδον, δυνάμεως 300 περίπου κλινών. Ως γνωστόν, ο κ. Πατρονικόλας είναι ο δημιουργός του Μιραμάρε Ρόδου και εκείνου της Κερκύρας.

ΗΘΩΩΘΗ ΕΙΣ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΤΗΛΟΥ
Ηθωώθησαν χθες υπό του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ο Δήμαρχος Τήλου κ.Νικολής και ο μηχανικός της Ηλεκτρικής, οίτινες είχον μηνυθή αυτεπαγγέλτως διά την διακοπήν παροχής ηλεκτρικού ρεύματος εις το Μεγάλο χωριό.
Κατά την δίκην ανεφέρθη ότι η διακοπή δεν ήτο σκόπιμος, ούτε οφείλετο εις αμέλειαν, τούτο δε εβεβαιώθη και υπό ηλεκτρομηχανολόγου.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ
ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΜΠ. ΠΙΣΤΕΩΣ
Την προσεχή Κυριακήν και ώραν 12ην μεσημβρινήν θα λάβουν χώραν τα εγκαίνια του νέου εν Ρόδω υποκαταστήματος της Τραπέζης Εμπορικής Πίστεως, παρουσία του Προέδρου του Διοικ. Συμβουλίου αυτής και πλήθους κεκλημένων.


ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΕΚ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗΝ ΕΣΤΙΑΝ
Υπό της Κεντρικής Επιτροπής Υποτροφιών Εφηβικής Πρωτοβουλίας του Βασιλικού Εθνικού Ιδρύματος προεκρίθησαν διά την εξόρμησιν του εφετεινού θέρους τριάκοντα υπότροφοι Εφηβικής Πρωτοβουλίας. Μεταξύ αυτών είναι και η Μ. Προβατά του Γυμνασίου Θηλέων Ρόδου.
Οι ανωτέρω υπότροφοι εκλήθησαν υπό του Β.Ε.Ι. διά μίαν πενθήμερον φιλοξενίαν εις την Εθνικήν Εστίαν από 1ης μέχρι 5ης Αυγούστου, μετά την λήξιν της οποίας θα αναχωρήσουν διά την εκτέλεσιν του προγραμματισθέντος ταξειδίου και της μελέτης των.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...