Την Πέμπτη οι δημοπρασίες για 95 πόστα στις παραλίες

Την Πέμπτη οι δημοπρασίες για 95 πόστα στις παραλίες

Την Πέμπτη οι δημοπρασίες για 95 πόστα στις παραλίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3843 ΦΟΡΕΣ

Την ερχόμενη Πέμπτη 29 Ιουνίου, από τις 9:30 το πρωί, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, θα πραγματοποιηθούν οι πολυαναμενόμενες δημοπρασίες των παραλιών του νησιού που με πρόσφατο άρθρο έχουν περάσει στη διαχείριση της ΕΤΑΔ και μετά από την υπογραφή συμφωνητικού με το δήμο παραχωρούνται προς εκμετάλλευση για τρία χρόνια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη διακήρυξη, η δημοπρασία θα είναι δημόσια, φανερή, πλειοδοτική και προφορική για την παραχώρηση του δικαιώματος της απλής χρήσης χώρων αιγιαλών, χαρακτηρισμένων ως Τουριστικών Δημοσίων Κτημάτων (ΤΔΚ) διοίκησης και διαχείρισης ΕΤΑΔ Α.Ε. προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος στα πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης επί της ανάληψης εκ μέρους του δήμου Ρόδου της διοικητικής μέριμνας και διενέργειας των διαδικασιών, μεταξύ του δήμου Ρόδου και της ΕΤΑΔ Α.Ε.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία οφείλουν να προσκομίσουν:
1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο και σχετικό παραστατικό εκπροσώπησης αν πρόκειται για Νομικό Πρόσωπο. Αυτός που πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να το δηλώσει ρητά στην Επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασιών και μάλιστα πριν από την έναρξη της δημοπρασίας, παρουσιάζοντας και το νόμιμο δικαιολογητικό (συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, εξουσιοδότηση κ.λ.π.) άλλως θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

2. Έναρξη δραστηριότητας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. επιχείρησης υπαγόμενης στις επιτρεπτές από τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν. 2971/2001, όπως κάθε φορά ισχύει, χρήσεις, προκειμένου να του επιτραπεί η παραχώρηση των χώρων του άρθρου 1 της παρούσας

3. Βεβαίωση περί μη οφειλής στην ΕΤΑΔ, η οποία χορηγείται κατόπιν υποβολής αιτήματος ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@hppc.gr.

4. Αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας

5. Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία θα αναφέρεται ότι έλαβαν γνώση των όρων της διακήρυξης και αποδέχονται αυτούς πλήρως και ανεπιφύλακτα.

6. Υπεύθυνη Δήλωση Φυσικού ή Νομικού Προσώπου όπως παρατίθεται στο Παράρτημα Β της παρούσης.

7. Εγγυητική επιστολή συμμετοχής στη δημοπρασία που θα εκδίδεται στο όνομα της ΕΤΑΔ Α.Ε. (ΠΡΟΣ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΕ («ΕΤΑΔ»). Η εγγύηση εκδίδεται υπέρ του συμμετέχοντος για ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό τουλάχιστον δέκα τοις εκατόν (10%) επί του ορίου πρώτης προσφοράς που θεσπίζεται για κάθε τμήμα ξεχωριστά.

Η εγγυητική επιστολή θα πρέπει απαραιτήτως, επί ποινή αποκλεισμού, να αναφέρει τα ακριβή στοιχεία της θέσης του χώρου που ζητείται προς παραχώρηση μέσω της διαδικασίας δημοπράτησης.

Οι δημοπρασίες αφορούν σε 95 πόστα σε όλο το νησί, το λεγόμενο «φιλέτο» των παραλιών, για εκμετάλλευση είτε με ομπρέλες είτε με Θαλάσσια Μέσα Αναψυχής (ΘΜΑ) είτε τροχήλατη καντίνα.

Ενδεικτικά, οι τιμές εκκίνησης ξεκινούν από 15 χιλιάδες ευρώ (σ.σ. πλην κάποιων εξαιρέσεων), όπως στην παραλία της Τσαμπίκας και φθάνουν τα 30 χιλιάδες ευρώ στο «Έλλη».

Αναλυτικά, ο κατάλογος με τα πόστα των παραλιών που θα δημοπρατηθούν την Πέμπτη είναι ο παρακάτω:

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος