Γερμανικός τουρισμός: Το 67% παίρνει αποφάσεις διακοπών βάσει του τι πιστεύουν οι άλλοι

Γερμανικός τουρισμός: Το 67% παίρνει αποφάσεις διακοπών βάσει του τι πιστεύουν οι άλλοι

Γερμανικός τουρισμός: Το 67% παίρνει αποφάσεις διακοπών βάσει του τι πιστεύουν οι άλλοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1042 ΦΟΡΕΣ

Πάνω από τα δύο τρίτα των Γερμανών (67%) βασίζουν τις αποφάσεις των διακοπών τους στις συστάσεις που λαμβάνουν από φίλους, συγγενείς και άλλους ανθρώπους γύρω τους.

Το 15% έχουν ήδη απορρίψει εντελώς προγραμματισμένο ταξίδι εξαιτίας της άποψης τρίτων, παρά το γεγονός ότι το 70% έχουν διαπιστώσει οτι οι απόψεις τους διαφέρουν από τις ταξιδιωτικές συστάσεις που λαμβάνουν.

Αυτά προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από την έρευνα “The World of Opinions 2023” που πραγματοποίησε η Norstat το Μάιο του 2023 για λογαριασμό της μηχανής αναζήτησης ταξιδιών “KAYAK”, σε δείγμα 1.008 Γερμανών.

Οι απόψεις των άλλων καθορίζουν ευρύτερα τις συνήθειες των Γερμανών στην καθημερινότητα. Από την επιλογή του τι θα φορέσουν καθημερινά μέχρι το εάν θα φάνε έξω, το 58% αναφέρει ότι συμβουλεύονται άλλους ενώ το 56% ότι οι απόψεις των άλλων παίζουν σημαντικό ρόλο σε σημαντικές αποφάσεις ζωής, όπως η επιλογή καριέρας ή τρόπου ζωής.

Το 29% νιώθουν απόλυτα εξαρτημένοι από τις απόψεις των άλλων. Είναι αλήθεια ότι οι φίλοι και η οικογένεια καθώς και οι γείτονες και οι συνάδελφοι έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή για την πλειοψηφία των ερωτηθέντων.

Αλλά η ατελείωτη πλημμύρα πληροφοριών στο Διαδίκτυο παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση γνώμης. Το 80% των ενηλίκων είναι πεπεισμένοι ότι η ασυμφωνία μεταξύ της πραγματικότητας και αυτού που βλέπουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και στην πλειονότητά τους (70%) δεν είναι πλέον βέβαιοι ποια από τις πολλές απόψεις που υπάρχουν μπορούν να εμπιστευτούν.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων