Δημήτρης Γάκης: Η πάλη για τα όνειρά μας δεν σταμάτησε

Δημήτρης Γάκης: Η πάλη για τα όνειρά μας δεν σταμάτησε

Δημήτρης Γάκης: Η πάλη για τα όνειρά μας δεν σταμάτησε

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1066 ΦΟΡΕΣ

Δήλωση αναφορικά με το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών εξέδωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης, εκφράζοντας την απογοήτευσή του αλλά και την πεποίθηση πως πρέπει ως κόμμα , μεταξύ άλλων, να επαναπροσδιορίσουν τις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας. Ειδικότερα στη δήλωσή του ο κ. Γάκης αναφέρει:

"Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25η Ιουνίου απέδειξε ότι η καθοδική πορεία της 21ης Μαΐου δεν είχε τελειώσει.Στις 25 Ιούνη καταγράφηκε ένα αποτέλεσμα πάρα πολύ οδυνηρό για το κόμμα μας μα και ταυτόχρονα επικίνδυνο για την ελληνική κοινωνία.

Η καθημερινότητα από σήμερα θα διαμορφώνεται με όλο και σκληρότερες αποφάσεις για το λαό, για τους αδύναμους, για τους εργαζόμενους, για τους συνταξιούχους. Η δεξιά ολοκληρωτική στροφή της κοινωνικής ζωής ξεκίνησε από χθες και επίσημα.Και μαζί με όλα αυτά οι πολίτες εγκλωβισμένοι στην Μητσοτακική συστημική προπαγάνδα επέμειναν και χθες να φορτώνουν τα πάντα στο εξιλαστήριο θύμα, το ΣυΡιζΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Και ο σημερινός ΣυΡιζΑ όμως απέδειξε ότι δεν είναι ικανός να ανταποκριθεί ούτε στον ιστορικό του ρόλο, σαν κόμμα της Αριστεράς, ούτε και στην κοινωνική του ευθύνη της υπεράσπισης των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη. Επειδή η πολιτική δεν είναι όπως εμείς τη θέλουμε και την επιθυμούμε, αλλά όπως ο λαός την υποδεικνύει, είναι σωστό, ήρθε η ωρα, να κλείσουμε τον ιστορικό κύκλο του ΣυΡιζΑ. Δεν μπορείς όμως να ανοίγεις καινούριους κύκλους με τα ίδια υλικά, ούτε με υλικά δεύτερης ποιότητας. Αν θέλουμε πραγματικά και όχι σχηματικά να ανοίξουμε ένα καινούργιο κύκλο με προοπτική θα πρέπει να κλείσουμε πραγματικά τον παλιό κύκλο, να κατεβάσουμε τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς από το εικονοστάσι στο οποίο μέχρι τώρα τις έχουμε βάλει και να τις κάνουμε καθημερινό Ευαγγέλιο.

Έχει δίκιο στις διαπιστώσεις ο Αλέξης Τσίπρας αρκεί να τις κάνουμε πράξη. Χρειάζονται όμως κι άλλα πολλά. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε αν πρώτα δεν έχουμε μελετήσει και δεν εχουμε αναλύσει με σοβαρότητα και επιστημονική τεκμηρίωση τις νέες κοινωνικές ανάγκες και συνήθειες της κοινωνίας πάνω στις οποίες θα βασίζεται ένα εξυγχρονισμένο πρόγραμμα και ένας μοντέρνος τρόπος που θα το κοινωνούμε στους πολίτες.

Αυτή την πορεία η οποία θα ξεφεύγει από τις παρεΐστικες αντιλήψεις, από τις γραφειοκρατικές κομματικές αγκυλώσεις, από την μετατροπή των κομματικών οργανώσεων σε εκλογικούς μηχανισμούς υποψηφίων και σε οικογενειακά βιλαέτια, εγώ, σαν πρώτος και τελευταίος βουλευτής της Αριστεράς στα Δωδεκάνησα αυτού του κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ που κλείνει, θα είμαι και παρών αλλά και απών αν χρειαστεί προκειμένου να τον υπηρετήσω.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα είμαι παρών στα προβλήματα των απλών πολιτών. Κάναμε λάθη, μιλάγαμε και ακούγαμε τον εαυτό μας. Ηρθε η ώρα να κλείσουμε το στόμα και να ανοίξουμε τα μάτια και τα αυτιά μας.Ευχαριστώ και πάλι όλους τους πολίτες που μας στήριξαν αυτά τα χρόνια.Η πάλη για τα όνειρά μας δεν σταμάτησε."

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»